وبسایت باشگاه سپیدرود رشت

هشت کار قرمز برای مربیان لیگ برتری؛ بفرمایید شوک!
در سپیدرود آنقدر ریتم تغییر مربیان تند است که گرفتن میانگین از عملکرد هر مربی نمی تواند ملاکی برای قضاوت باشد.
۹۰tv
وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود – شوک یا بی ثباتی، بهبود نتایج یا بدتر شدن آن. این ها اتفاقاتی است که بعد از هر تغییر مربی در هر تیمی می تواند روی بدهد.
این که تغییر و تحولات نیمکت با چه هدف و در چه زمان و با چه تفکری انجام می شود می تواند احتمال تغییر مثبت را بیشتر کند. در حالی که مدتی بود صبر و حوصله مدیران بیشتر شده و کمتر شاهد تغییر و تحولات زودهنگام در تیم ها بودیم اما نیم فصل اول لیگ هجدهم با ۸ تغییر یک رکورد را به نام خود ثبت کرد.
نتایج بد استقلال خوزستان و شوک وارده با کسر ۶ امتیاز، حضور توشاک در راس کهکشانی ها که انتظارات از آنها فراتر از تصور بود و عجول بودن بعضی از مدیران تازه کار از عواملی بود که در به وجود آمدن ۸ تغییر نقش داشتند.
اگر چه این تغییرات در اکثر تیم ها مثبت بود و روند نتیجه گیری آنها را بهتر کرد اما نمی توان گفت مربیانی که خیلی زود عوض شدند در صورت ماندن نتایج بهتری از گزینه های جانشین کسب نمی کردند.
تراکتورسازی:
کهکشانیهای لیگ برتر خیلی زودتر از آنچه تصور میشد با چالههای هوایی برخورد کردند. جان توشاک که بیشتر از بازیکنان تیمش اسم و رسم داشت و به عنوان سرمربی سابق رئال مادرید به ایران آمده بود خیلی زود به کشورش بازگشت.
بعد از اخراج او گفته میشد که تیمی با این بازیکنان احتمالا مربی بزرگتری میخواهد، ماندن محمد تقوی اما این فرضیه را باطل کرد. تقوی با اسم و رسم کمتر توانست نتایج بهتری در تبریز بگیرد. توشاک در روزهایی که سکان هدایت تبریزیها را به عهده داشت ۹ امتیاز از ۶ بازی بدست آورد. این آمار خیلی هم بد نیست اما حذف از جام حذفی و حواشی بعد از این بازی تیر خلاص را به این مربی زد و او تبریز را میانگین ۱.۵ امتیاز از هر بازی ترک کرد.
۱۷ امتیاز از ۹ بازی یعنی میانگین ۱.۸ امتیاز عملکرد محمد تقوی بوده است. شاید میانگین امتیازات تقوی خیلی بیشتر از توشاک نبوده باشد اما بردهای پرگل و مقتدرانه تا حدودی جایگاه این مربی را محکم کرد. البته گذر زمان نشان داد که در این بردها شاید ردپای استوکس و لی اروین بیشتر از سرمربیشان بوده باشد. با این حال تغییر مربی در تراکتورسازی شیب امتیازات این تیم را مثبت کرده است.
فولاد خوزستان: ۸ امتیاز در ۶ بازی را پورموسوی برای فولادیها کسب کرد. میانگین بالاتر از یک امتیاز برای پورموسوی و فولاد آمار خیلی بدی نبود اما مسئولان این تیم تصمیم گرفتند تا دست به تغییر بزنند. این تغییرات به حضور افشین قطبی روی نیمکت انجامید اما در این فاصله فولاد از میانگین بالای یک امتیاز در هر بازی به میانگین ۰.۸۷ امتیاز رسید. افشین قطبی در اولین حضورش با شکست دادن تراکتور در خانه حسابی برای لیگ خط و نشان کشید اما شاید امتیازات از دست رفته در ۸ هفته میان تغییر دو مربی در انتهای فصل برای فولادیها گران تمام شود. تغییر مربی برای فولاد فعلا شیب امتیازات را منفی کرده است و باید منتظر نتایج قطبی در نیمفصل دوم باشیم.
نفت مسجدسلیمان: ۳ امتیاز از ۵ هفته باعث شد تا ویسی خیلی زود به دوران حضورش در مسجدسلیمان پایان بدهد. ویسی که میدانست در بازیهای بعدی مسجدسلیمان که سختترین بازیهای این تیم است نمیتواند نتایج خوبی بگیرد و آمارش بدتر خواهد شد رفتن ترجیح داد و مرزبان در این بازهای سخت سکان نفت را در دست گرفت. استقلال تهران، سایپا و سپاهان و پدیده چهار تیمی بودند که طبق پیشبینیها به راحتی تیم مرزبان را شکست دادند. بعد از آن اما روند رو به رشد تیم شروع شد. مرزبان در ۱۰ هفته توانسته ۱۲ امتیاز کسب کند. در نفت هم تغییر مربی شیب امتیازات را مثبت کرد.
ماشینسازی تبریز: روند نتیجه گیری فیروز کریمی در این تیم مانند خودش جالب بود. چهار تساوی یک- یک و در نهایت باخت به ذوبآهن پایان کار زودهنگام کریمی بود. البته با آمدن مهاجری مشخص شد که گویا سندروم تساویها با رفتن کادرفنی قبلی از بین نرفته است. فیروز کریمی از ۵ بازی ۴ امتیاز کسب کرده بود و رضا مهاجری ۱۰ امتیاز از ۱۰ بازی! تنها تفاوت مهاجری و کریمی در این بازی تساویها این بود که کریمی بردی بدست نیاورد و مهاجری اولین و تنها برد تبریزیها را مقابل پارس جنوبی رقم زد. تغییر مربی در تبریز تفاوت زیادی را ایجاد نکرد.
سپیدرورد رشت:
در سپیدرود آنقدر ریتم تغییر مربیان تند است که گرفتن میانگین از عملکرد هر مربی نمی تواند ملاکی برای قضاوت باشد. یک امتیاز از سه بازی سهم خداداد عزیزی بود.
صفر امتیاز از ۲ بازی کارنامه مصطفی حقشناس بود. علی کریمی که رکوددار حضور روی نیمکت سپیدرود در این فصل تا این جای کار است ۹ امتیاز از ۱۰ بازی بدست آورده است.
اگرچه میانگین امتیاز سپیدرود در هیچ برهه ای به بالای یک امتیاز نرسیده است اما در این تیم هم تغییر مربی روند مثبت داشته است.
استقلال خوزستان: ۱۰ امتیاز از ۱۲ بازی حاصل تلاش داریوش یزدی بود. این عملکرد متوسط با کمشدن ۶ امتیاز اوضاع این تیم را حسابی به هم ریخت و آنها را به عنوان کاندیدای اول سقوط مطرح کرد. همین اوضاع باعث شد تا بعد از اخراج یزدی، هیچ گزینهای حاضر به قبول مربیگری این تیم نباشد و کریم بوستانی جانشین یزدی شود. ۲ تساوی و یک باخت هم کارنامه بوستانی بوده است که هنوز مشخص نیست این کارنامه در نیمفصل دوم بلندبالاتر میشود یا نه.
ذوبآهن اصفهان: سعید آذری معمولا کمتر نامش در میان مدیرانی که کادرفنی را تغییر دادهاند دیده میشود اما نتایج امید نمازی، آذری را یا با تصمیم خود یا با فشار هیات مدیره وادار به واکنش کرد. او ۱۱ امتیاز در ۱۰ بازی کسب کرد و جایش را به منصوریانی داد که فعلا ۲ امتیاز از ۵ بازی بدست آورده است. در نیم فصل اول بدترین تعویض را می توان متعلق به ذوبی ها دانست که با آوردن منصوریان به جای نمازی از میانگین بالای یک در هر بازی به میان زیر ۰.۵ رسیدند.
پیکان تهران: پیکان هم با مجید جلالی نیمفصل دوم را شروع نکرد تا تعداد تیمهایی که کادرفنی خود را عوض کردهاند به عدد عجیب ۸ برسد. جلالی با ۱۶ امتیاز از ۱۵ بازی میانگین کمی بیشتر از یک را بدست آورد. در مورد این که پیکان بعد از جلالی پیشرفت خواهد کرد یا پسرفت باید منتظر شروع نیم فصل دوم ماند.
بیشتر بخوانید:
ناکامهای نیم فصل اول: از مجید جلالی تا مدیران سپیدرود
مدیران کم صبر یا دلالان فعال: برکناری ۱۱ سرمربی لیگ برتری در نیم فصل!
پرونده روز – لیگ برتر محله برو بیای مربیان / ۵۰ درصد تغییر در دور رفت!
تقریبا در تمامی موارد به غیر از ذوبآهن، تغییر مربی باعث کسب امتیازات بیشتر برای یک تیم شده است. احتمالا به همین دلیل است که همه مدیران در این فصل وسوسه شدهاند که به محض نتایج نه چندان خوب دست به تغییرات در تیم بزنند.
میان شش تیم پایانی جدول فقط صنعتنفت آبادان مربی پرتغالیاش را حفظ کرده است. مربی پرتغالی نتایج بدتری از بعضی از مربیان برکنارشده گرفته است اما مدیران آبادانی یا به دلیل مبلغ قرارداد او یا به دلایل دیگر اقدامی برای تغییر کادرفنی انجام ندادهاند و آبادانیها به احتمال زیاد نیم فصل جدید را با کادرقدیمی آغاز میکنند.
نساجی مازندران اگرچه رتبهاش دورقمی است اما از آن چیزی که پیشبینی میشد نتایج بهتری گرفته است و همین مساله میتواند ضمانتی باشد برای حضور نکونام تا اطلاع ثانوی.
سایپا دیگر تیم لیگ است که نبردنش در هفتههای اخیر میتوانست کادرفنی را با خطر برکناری مواجه کند اما حضور این تیم در آسیا و نتایج خوبشان در جامحذفی که به احتمال زیاد با حضور در فینال همراه خواهد بود فعلا این احتمال را برطرف میکند.