وبسایت باشگاه سپیدرود رشت
جام جام/ تلاش برای اوجگیری دوباره در دربی شمال
وب سایت رسمی باشگاه فرهنگی ورزشی سپیدرود – دربی مازندران ـ گیلان آغازگر هفته بیست و دوم لیگ دسته اول است، جایی که خونه به خونه بابل با کادرفنی جدید خود بهدنبال بازگشت به اوج و البته انتقام شکست ۳ بر یک دور رفت از سپیدرود، تیم محبوب اهالی شهر باران است.
به گزارش سایت سپیدرود و به نقل از جام جم، از سالها لیگ دسته اول فوتبال در یک گروه در حال برگزاری است؛ تمهیدی که در همان هفتههای آغازین حساسیت جالب توجهی بر این رقابتها حکمفرما کرد و مدعیان برای قرار گرفتن در ردههای اول تا سوم یعنی رتبهای که جواز لیگ برتری شدن را صادر میکند، تلاش خود را با جدیت آغاز کردند.
در این شرایط به تدریج حساسیتها بیشتر شد و حالا که لیگ به ایستگاه بیست و دوم رسیده در یکی از بازیهای این ایستگاه، هیجان به اوج خود رسیده است.
سپیدرود تیم قدیمی و محبوب شهر رشت که هفتهها در صدر جدول آقایی میکرد دو، سه هفته ای است که آن شادابی همیشگی را ندارد و هفته گذشته نتوانست از پش ملوان بر بیاید و تا با یک بازی کمتر پشت سر ملوان رقیب دیرینه قرار گیرد. آنها امروز کار به مراتب سخت تری نسبت به هفته گذشته دارند چرا که در ضیافت استان همجوار باید از خونه به خونه که با کادرفنی جدید، انگیزههای اوج گرفتن را زنده شده میبیند، امتیاز بگیرد.
با اینکه خونه به خونه در ۹ هفته گذشته فقط دو پیروزی کسب کرد و این کارنامه ضعیف در نهایت منجر به برکناری علیرضا مرزبان شد اما این تیم متمول خیلی زود نادر دستنشان کارکشته تر را به خدمت گرفت تا به سرنوشت فصل گذشته یعنی هدر رفت هزینههای میلیاردی و دست آخر نرسیدن به لیگ برتر گرفتار نشود.
باید دید حضور دست نشان توانسته شوک روحی به این تیم وارد کند یا اینکه این تیم نظر محمدی خواهد بود که با دست پر بابل را ترک میکند و برای ۲۴ ساعت هم که شده به رده دوم جدول بازگردد؟ هر دو تیم در صورت شکست در این مسابقه استعداد سقوط دو پلهای در جدول را دارند امری که خوشایند این مدعیان نخواهد بود.
در دیگر بازی امروز تیم رده چهارمی پارس جنوب میزبان فولاد یزد است و امیدوار است با کسب سه امتیاز از این حریف ته جدولی ۳۹ امتیازی شده و حتی به رده دوم صعود کند.
تیمهای سوم و چهارم جدول در حالی امروز به مصاف حریفانشان میروند که ملوان صدرنشین و گل گهر سیرجان تیم دوم جدول با هدایت وینکو بگوووچ فردا به میدان میروند.
برنامه بازیهای امروز:
دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵
پارس جنوبی جم بوشهرـ فولادیزد / ساعت ۱۴:۰۰ ورزشگاه تختی جم
داور: کوپال ناظمی
خونه به خونه مازندران ـ سپیدرود رشت / ساعت ۱۴:۰۰ ورزشگاه هفتم تیربابل
داور: تورج حق وردی
دوشنبه روز فوتبال رشته.
بابل و کاشان ناریم
هر جا بیشیم ترکانیم.
به امید پیروزی داماش و سپیدرود
سال ۵۲ ، یعنی پنج سال قبل از انقلاب، ملوان در انتخابی تخت جمشید موفق نشد ولی نیروی دریایی با فشار و رانت و ازآنجاییکه میخواست تیم در دسته یک تخت جمشید داشته باشه، با اعمال نفوذ ملوان رو به دسته یک تخت جمشید تحمیل کرد که این مطلب در مصاحبه رضا ویشگاهی، پیشکسوت ملوان منتشر شده. از همون ابتدا با این ترفندها ملوان در بالاترین سطح فوتبال ایران صاحب جایگاه شد و رشت محروم ماند، ولی سپیدرود کبیر روی پای خودش ایستاد و در دسته دوی تخت جمشید همه ساله مدعی صعود بود و سرانجام وقتی در سال ۵۶ صعود کرد مسابقات بخاطر انقلاب تعطیل شد. بعد از انقلاب هم همیشه نیروی دریایی حامی ملوان بود و دو باشگاه محبوب رشت خصوصی و محروم از داشتن حامی دولتی در این فوتبال تمام دولتی ایران بودند. به محض اینکه شهرداری رشت یکی از دو تیم رشتی را مورد حمایتی مشابه نیروی دریایی قرار داد، فوتبال رشت در ابتدای دهه ۷۰ با استقلال شهرداری به بالاترین سطح فوتبال ایران ورود کرد و نشان داد علت حضور انزلی در بالاترین لیگ کشور و عدم حضور رشت در آن فقط و فقط به حمایت و رانت و نفوذ نیروی دریایی وابسته است و اگر باشگاههای رشتی هم چنین حمایتهایی داشته باشند، ملوان که هیچ، تنه به تنه قدرتهای لیگ کشور میزنند. در یکی از همان سالها که ملوان علیرغم حمایت نیروی دریایی، سقوط کرده و در دسته دوم آزادگان حضور داشت، در هفته آخر با تبانی با ابومسلم مشهد، از صعود استقلال شهرداری رشت جلوگیری کرد!! بدلیل اینکه میثاقیان مربی ابومسلم بود و در سالهای دور در ملوان بازی میکرد و همچنین به دلیل دشمنی با رشت و جلوگیری از صعود استقلال شهرداری به لیگ یک آزادگان(آن زمان لیگ برتر وجود نداشت). این مورد تبانی با ابومسلم توسط شخص فاضل قدیری که در آن بازی در مشهد کاپیتان ملوان بود به یکی از نزدیکان گفته شده و در آن بازی تا دقایق پایانی ملوان یک بر صفر از ابومسلم جلو بود و اگر همین نتیجه باقی میماند با برد استقلال رشت که همزمان در رشت بدست آمده بود دو تیم گیلانی به لیگ یک آزادگان صعود میکردند اما در دقایق پایانی و با آن تبانی کثیف علیه رشت، بازی مشهد یک یک شد و همان تک امتیاز منجر به صعود ملوان و ابومسلم شد!!در ادامه به تعدادی از تقابلهای تاریخی سپیدرود و ملوان و حاشیه های آنها اشاره میکنم: سال ۱۳۵۵ اولین تقابل جدی فوتبال رشت و انزلی با رویارویی سپیدرود و ملوان در جام حذفی ایران در تک بازی “ورزشگاه انزلی” رقم خورد!!! این بازی با تمام حواشی به وجود آمده با دو گل غفور جهانی و عزیز اسپندار در مقابل تک گل کامیاب به سود شاگردان صالح نیا خاتمه یافت.
سال ۱۳۶۱ یکی از طلاییترین سالهای فوتبال رشت در تقابل با انزلی بود، در این سال سپیدرود در یک بازی نفس گیر با دو گل ملوان را مغلوب کرد. گل اول بازی را مرحوم هوشنگی و گل دوم را حمیدرضا منصوری بثمر رساندند. این بازی رفت دو تیم بود ملوان با ترکیب رمضان احمدپور،درجزی،پیشگاه هادیان، قدیر بحری،مرحوم فرخ جهانی،حمید محمدیان،کهن قنبریان،عزیز اسپندار، غفور جهانی و علافی با سرمربیگری صالح نیا برای اولین بار برابر سپید رود شکست خورد و در بازی برگشت نیز دیدار دو تیم با نتیجه ۰-۰ به پایان رسید.
در سال ۱۳۶۲ مرحوم ایرج زهرابی رئیس هیات فوتبال گیلان بود وی در نیمه نهایی لیگ گیلان تک بازی پر التهاب ملوان و سپیدرود را در اقدامی عجیب در “ورزشگاه انزلی” برگزار کرد تا برنده بازی به دیدار پایانی راه یابد!!!
در آن دیدار سپیدرود خیلی خوب شروع کرد و شوت سنگین محمد احمدپور از فاصله ۴۰ متری دروازه ملوان را باز کرد، اما ملوان فشار عجیبی روی دروازه سپیدرود وارد کرد تا سرانجام در دقیقه ۷۰ به یک “پنالتی” برای ملوان منجر شود که این پنالتی توسد قدیر بحری به گل تساوی ملوان تبدیل شد.
بازی به وقت های اضافه کشیده شد و ملوانان همچنان فشار را روی دروازه حریف حفظ کردند در حالی که بازی به دقیقه ۱۲۰ و شروع ماراتن پنالتیها نزدیک می شد ناگهان مرحوم قایقران با یک شوت راه دور بی نظیر استادیوم را منفجر کرد و ملوان را به دیدار پایانی لیگ گیلان فرستاد. اما مهمترین اتفاقی که بعد از انقلاب آتش حاشیههای نبرد تیمهای رشت و انزلی را شعلهورتر کرد، دیدار دو تیم سپیدرود و ملوان در فینال مسابقات لیگ قهرمانی استان گیلان در سال ۶۳ بود. بازی رفت این دو تیم در رشت برگزار شد که به دلیل ازدحام تماشاگران و حضورشان در کنار زمین، نیمه کاره ماند. چند روز بعد این بازی تکرار شد و با تساوی بدون گل به پایان رسید.
بازی برگشت در انزلی برگزار شد و درحالیکه سپیدرودیها با یک گل پیش بودند، تیم ملوان توانست توسط قایقران در دقایق پایانی بازی گل تساوی را به ثمر برساند تا بازی با نتیجه یک بر یک به پایان برسد. سپیدرودیها و طرفدارانش با توجه به قانون گل زده در خانه حریف، غرق در شادی قهرمانی بودند که در کمال تعجب دیدند مسئولان برگزاری مسابقه در اقدامی بی سابقه اعلام کردند برنده در وقت اضافه مشخص خواهد شد و قانون گل زده در خانه حریف که همیشه انجام میشد، در این بازی لحاظ نمیگردد!!
اجرا نشدن دقیق قانون که بسیار تعجب آور و آنی بود و از نفوذ عجیب نیروی دریایی حکایت داشت، باعث ایجاد درگیریهایی شد اما در نهایت با برقراری آرامش نسبی، مسابقه ادامه یافت. در دقیقه ۷ وقت اضافه، داور یک ضربه “پنالتی” به سود ملوان اعلام کرد!!! ضربه غفور جهانی توسط مصطفی خمامی مهار شد اما باز هم در عین ناباوری، داور رای به تجدید این ضربه داد که اینبار “زننده ضربه تغییر کرد” و قایقران آن توپ را به گل تبدیل کرد تا با همین گل در نهایت ملوان با نتیجه دو بر یک پیروز شده و به قهرمانی دست یابد!!
پس از پایان مسابقه ابتدا بازیکنان دو تیم درگیر شدند که این درگیریها به سکوی تماشاگران کشید و در این شرایط و با تصمیمات بسیار بحث برانگیز داور و مسئولین برگزاری مسابقه، بازیکنان و خیل هواداران رشتی به هیچ وجه قادر به کنترل خود نبودند! این آغاز دوبارهای بود در تنشها و حاشیههای شهرآورد استان گیلان. در سال ۱۳۶۴ سپیدرود رفت و برگشت ملوان را شکست داد و یک دبل تاریخی را رقم زد و بنوعی انتقام حوادث سال قبل را بخوبی گرفت. قرمزپوشان دیدار رفت را در انزلی(۲برصفر) و بازی برگشت را با گل حسن حاجی پور(یک بر صفر) به سود خود به پایان رساندند. در این سال سپیدرود قهرمان گیلان شد و صالح نیا در ملوان جوانگرایی را استارت زد تا به ملوان روح دوباره ببخشد.
در سال ۶۶ مرحوم قایقران با۲۶ سال سن با دو شوت راه دور و استفاده از ضعف سنگربان سپیدرود (مسعودی) دروازه سپیدرود را گشود تا ملوان آن دیدار را به نفع خود به پایان ببرد.پیروزی و موفقیت زمانی شیرین و دلچسب است که جوانمردانه و با قضاوت عادلانه بدست آید، نه با پنالتی های مداوم و اخراج بازیکنان حریف و اعمال نفوذ از خارج مستطیل سبز و . . . !! چنین پیروزیهایی اگر به دوستان ملوانی میچسبد، مبارکشان باشد.
در نهایت، واقعیت اینه که رشت در طول پنجاه سال، بدون حمایت و بودجه دولت، دو باشگاه مردمی و پرهوادار رو حفظ کرده و هر زمان بصورت مقطعی توسط شهرداری یا شرکت پگاه یا داماش از فوتبال رشت حمایتی بعمل اومد، این شهر به بالاترین سطح و لیگ کشور رسید و حتی فینال جام حذفی رو هم دید، اما انزلی فقط با حمایت پنجاه ساله نظامی تونسته خودشو حفظ کنه و همیشه در انتهای جدول لیگ بوده و علیرغم همه حمایتها سه مرتبه سقوط هم کرده!! ولی فوتبال رشت هر زمان سقوط کرد با بحران مالی و مالکیتی مواجه بود که همه اینها حاصل عدم حمایت مداوم و منابع اعتباری پایدار هست. انزلی بدون حمایت نیروی دریایی و با استفاده از بازیکنان و ستاره های ملوان و برای خارج شدن از سایه همیشگی نیروی دریایی، استقلال انزلی رو ایجاد کرد که حتی غفور جهانی و سیروس قایقران و خیلی از اسطوره های انزلی هم نتونستن بیش از چند سال حفظش کنن و در کمترین زمان محو شد و ثابت کرد فوتبال انزلی مثل رشت نیست که بدون نیروی دریایی بتونه ادامه حیات بده . . .
خاطره ای تاریخی از افتضاح مرد بی اخلاق مدعی اخلاق:
سال ۶۰-۶۱ مصطفی داوودی رییس سازمان تربیت بدنی شد و طرح ۲۷ ساله ها را به بهانه جوانگرایی مطرح کرد و بازیکنان شناخته شده آن زمان همچون ناصرحجازی، حسن روشن، علی پروین و… از تیم ملی کنار گذاشته شدند. سرمربی وقت آن دوره، ناصرابراهیمی بود که اصرار داشت اعضای برکنار شده در تیم باشند و چون به توافق نرسیدند او نیز برکنار شد و جلال چراغپور بجای وی هدایت تیم ملی را به عهده گرفت. لازم به ذکر است که رییس فدراسیون آب شناسان بود.
با حذف بازیکنان بزرگ و ثابت تیم ملی، اشخاصی مثل محمد مایلی کهن، محمد دادکان، محمد پنجعلی، حمید درخشان و فیروزی و… در ترکیب تیم ملی قرار گرفتند تا بدین ترتیب تیم ملی ایران با چهره ای متفاوت وارد بازیهای آسیایی دهلی نو ۱۹۸۲ شود.
ایران با یک باخت مقابل ژاپن و دو برد مقابل کره و یمن شمالی از گروه بالا آمد و در بازی اصطلاحا ضربدری مقابل کویت در زمین دهلی نو با تماشاگران و داور هندی قرار گرفت. همه چیز خوب بود واز آنجایی که هندی ها رابطه ای خوب با ایران داشتند، جو نسبتا آرامی نیز در استادیوم محل برگزاری مسابقه پا برجا بود. بالاخره بازی با کش و قوس فراوان در نود دقیقه معمول مسابقه با نتیجه بدون گل مساوی به پایان رسید. در وقت های اضافه این مسابقه، محمد مایلی کهن که در طول بازی نیز عصبی بازی می کرد، خطایی را بر روی بازیکن کویت انجام که در نهایت این توپ منجر به گل کویت می شود و در نهایت ایران از دور مسابقات حذف می شود.
در این بازی حادثه ای خلق شد، که شاید جهان فوتبال به خود ندیده بود. تابلوی تعویض بالا می رود، محمد مایلی کهن باید زمین را ترک کند اما او با بی توجهی داخل زمین می ماند… تابلو تعویض بالاست ولی محمد مایلی همچنان مصر بر ماندن است! داور تذکر می دهد، هم تیمی ها خواهش می کنند، اما مایلی کهن شروع به پرخاشگری و بی احترامی به داور می کند و شاید اگر مماشات داور که به نظر چندباری قصد نشان دادن کارت زرد دوم و اخراج را داشت نبود، هرگز این تعویض رخ نمی داد. بالاخره تعویض با اصرارهای بازیکنان صورت می گیرد و سرانجام محمد مایلی با گریه و عصبانیت از زمین خارج می شود…
برای یادآوری به فراموشکاران انزلیچی (اروپاییها) خاطره ای از دربی در ورزشگاه انزلی بیان میکنم که سالها قبل از برد یک بر صفر داماش در بهشت تختی انزلی که با گل جهانگیر عسکری (جهانگیر شاه) اتفاق افتاد، استقلال رشت با رهبری مرد مقتدر دروازه ها (امید هرندی) با در گل از راه دور و سهمگین عیسی هاشمی که قبلتر بهمراه برادرش جلال هاشمی بازیکنان سپیدرود کبیر بودند، ملوان را در بهشت تختی انزلی زمینگیر کرد. آری بردهای رشت در انزلی بسیار بیشتر از بردهایشان در رشت است، فقط حیف که اینجا نمیتوان عکس منتشر کرد، وگرنه عکس آن تیم متعصب موجود است:
دیدار استقلال رشت و ملوان انزلی در اواخر دهه شصت در استادیوم تحتی انزلی برگزار شد.
در این دیدار، عیسی هاشمی با دو شلیک سهمگین، استادیوم انزلیچیها را به سکوت محض فرو برد (آبایهای ریش سفید باید بیاد داشته باشند) و شاگردان استاد مجید جهانپور(پدر فوتبال شهر باران) موفق به پیروزی در این دربی شدند تا به این ترتیب در بین هواداران رشتی شعار “عیسی گلان بندر آتیش بزه” سر داده شود.
بازیکنان حاضر در آن تیم رویایی بشرح زیر بودند: امید هرندی، بهزاد داداش زاده، اکبر فرضی، محمد قلی پور،فریبرز قوی پنجه ،فرامرز قوی پنجه، سیدرضا بهشتی، سعید عاشوری،عیسی هاشمی ،مسعود ارسلانی و مهدی تنهایی.
مرد بی اخلاقی که خیلی ادعای اخلاق داره … در جاهایی مظلوم نما میشه … در جاهایی گریه و زاری … در جاهایی توهین میکنه به هر کس … مسئله اینجاست این شخص با هر شخصی که پیشرفت میکنه و موفق میشه مشکل داره
متن زیبایی مهدی جان
قابل توجه باشگاه،هواداران سپیدرود.
ما مستقلا برای تماشای دیدار سپیدرود و خونه به خونه به بابل رفتیم آن هم با کمک مالی استاد اشکان غایبی.
بدینوسیله به اطلاع همه میرسانیم ادعای هر کانال به اصطلاح هواداری سپیدرود در اعزام ما به بابل کذب محض است و هر گونه عکسی از ما به عنوان هوادار فلان کانال کاملا دروغ است.ما نه از رشت بلکه از تهران و کرح و قائمشهر به سوی بابل حرکت کردیم.
نخیر اشکان جان همه از لشت نشا رفتن بیخود شلوع نکن خخخخخ
آقا مهدی چند نکته رو یاد آور می شم که فوتبال ملوان همیشه با نیروی دریایی اجین بوده و تحت مدیرت این نهاد بوده و هست شما که ادعا دارید روی پای خودتون وایستاده اید چرا کاسه گدایی به سمت شورای شهر و موسسه های مالی و آقای هدایتی به دست گرفته اید راستی نکته که شما فراموش کار عزیز یادآوری کنم به بازی ملوان و داماش در سال ۹۲ که در رشت با سه گل ملوان داماش و شکست داد یه فکری به حال فرامشکاری خودت باش
گدایی میکنه چون مثل انزلیچیا ویلا نداره
اگه هدایتی ۳۰۰ تومن به سپیدرود کمک کرده که اونم صد تومن پاداش صعود بوده شما که گداییش رو نکردین یک فصل خرج ملوان رو همین اقا داد لعنت به هر چی کذابه
رضا ببند شلخت
درست کردن بنر در دهکده که نوشته بودین ملوان اسیایی با حسین هدایتی را اون موقع که حسینوف باجناقتون بود یادتون رفته …شما از یه سمتی؟ خیلی رو دارین!
آقا رضای فراموشکار، اگه به تاریخچه مستندی که ارائه کردم مراجعه کنی ملوان شما بلحاظ اینکه یک نیروی نظامی پشتش بوده و هست، قبل و بعد از انقلاب همیشه اعمال نفوذ از بیرون زمین (تخت جمشید ۵۲) و پنالتی های همیشگی در دربیها و اخراج بازیکنان رشتی در دربیها و . . . رو داشت و داره و توی همون سال ۹۲ هم از نیمه اول داماش رو ده نفره کرد(مظفری زاده آشغال) و بعد بازی وقتی عابدینی تهدید کرد که حقایقی رو میتونه فاش کنه که این داور بی وجود برای همیشه داوری رو کنار بذاره، خودش خداحافظی کرد!! امیدوارم یادت باشه. دربی رفت امسال هم که از ثانیه سی پنالتی داشتین تا آخر و سیدمحمدحسینی خوب حال ثاقبی و آبشک(بیغیرت) رو گرفت و گلتون هم از روی خطایی بود که اصلا هند نبود و بازیکنی مثل کعبی با ۹۰ بازی ملی در اون حالت که اصلا کسی نزدیکش نبود که تحت فشار بذارتش یه توپ ساده رو موقع کنترل سینه، هند نمیکنه!! ولی ترکی بیشرف اون خطا رو مثل همه خطاهای طول بازی و پنالتیها و اخراج به ملوان نیروی دریایی هدیه کرد و توی دلش میگفت: بزنید دیگه بی عرضه ها!! دیگه چیکار باید براتون بکنم؟!! شما هرگز یازده به یازده و با داوری صحیح و بدون پنالتی و بدون اعمال نفوذ از بیرون و نیروی دریایی نمیتونید با تیمهای رشتی حتی مساوی کنید، چه برسه به برد!! بردهاتون توی دهه ۶۰ هم که میتونی توی تاریخچه ببینی با چه اعمال نفوذها و قانون ایجاد کردنها بود!!!