وبسایت باشگاه سپیدرود رشت

سرنوشت نامعلوم بودجه‌های میلیاردی ورزشگاه‌های گیلان: استادیوم‌های فرسوده و ناآماده بلای جان فوتبال گیلان

گیلان تیتر / نریمان بهاری

وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود – آنقدر ساخت ورزشگاه سردار جنگل طول کشید که اینک شاید کسی سال کلنگ زنی و افتتاحش را به یاد نیاورد. ورزشگاهی که قرار بود بخشی از پروژه ی دهکده ی المپیک رشت باشد اکنون به ضرب و زور اداره ی ورزش و بدون رعایت استانداردهای صد در صدی کنفدراسیون فوتبال آسیا ، محل برگزاری بازی های سپیدرود در لیگ برتر است.

فاصله ی زیاد ورزشگاه از مرکز رشت و نبود جاده ای استاندارد برای رسیدن به ورزشگاه ، اختلالات مخابراتی برای پوشش خبری بازی ها و حتی نداشتن ابتدایی ترین وسایل رفاهی برای تماشاگران و مواردی از این دست باعث شد که AFC این ورزشگاه را مطابق با استانداردها نداند.

این عدم انطباق ، مربوط به امسال نیست و از روزهایی که داماش گیلان در لیگ برتر حضور داشت این مشکل هم وجود داشت. از این رو تصمیم بر آن شد که ورزشگاه عضدی توسط مالک وقت باشگاه داماش بازسازی شود و این تیم ، بازی هایش را نه در ورزشگاه پرخرج و دیرساخت سردار جنگل که در ورزشگاه قدیمی عضدی برگزار کند.

داماش به خاطر بحران های ناخواسته در سطح مدیریتی اش به لیگ های پایین سقوط کرد و این بار نوبت سپیدرود بود که تنها نماینده ی گیلان در لیگ برتر شود. اما ظاهرا هنوز که هنوز است نه مشکل ورزشگاه سردار جنگل حل شده و نه ورزشگاه عضدی… و تیم ریشه دار قرمزپوش گیلانی علاوه بر ده ها مشکل مالی و مدیریتی باید با مشکل نداشتن ورزشگاه مناسب هم دست و پنجه نرم کند.

در ابتدای فصل لیگ برتر معاون سیاسی ، امنیتی وقت استانداری ، مسوولان ورزش را دورهم جمع کرد تا روند مرمت طولانی مدت دو ورزشگاه عضدی و سردارجنگل و همچنین تختی انزلی را بررسی کنند.

اما این نشست خروجی تازه و امیدوارکننده ای نداشت. محمد احمدی پور آب پاکی را ریخت و گفت: « تا آماده شدن ورزشگاه سردار جنگل رشت ، ورزشگاه شهید عضدی با وجود ایرادات و فرسودگی سکوها میزبان چند بازی اول تیم سپیدرود در لیگ برتر خواهد بود.»

وی سپس افزود:« از آنجایی که استقبال از بازی های سپیدرود زیاد خواهد بود دو و نیم کیلومتر جاده ی دسترسی به ورزشگاه سردار جنگل همزمان با آماده سازی این ورزشگاه تعریض و آسفالت خواهد شد تا مردم و هواداران برای تردد مشکلی نداشته باشند.»

جاده تعریض نشد، اما چون عضدی هم به بهره برداری نرسید چاره ای جز برگزاری مسابقات سپیدرود در سردار جنگل نماند. پنج تیر ۱۳۹۶ رییس هیات فوتبال با قطعیت گفت که « فدراسیون امضای بنده را نمی خواهد بلکه تایید نظام مهندسی را نیاز دارد، این سکوها باید تخریب شود و سپس مقاوم سازی شود که در این شرایط ما سکوی رو به رویی ورزشگاه عضدی را نخواهیم داشت»

عضدی نه تنها سکوهایش را از دست داده بود که اسکوربورد و نور و چمن اش هم باید ترمیم یا تعویض می شد. با این حال چند بازی در عضدی انجام شد اما آنقدر ریسکش بالا بود که مبادا فاجعه ی ریزش جایگاه تماشاگران پیش آید که رییس هیات فوتبال قاطعانه اعلام کرد که دیگر چنین ریسکی را مجددا تکرار نخواهد کرد.

وی بارها خواستار تامین بودجه مورد نظر شد اما… انگار گیلان جزیره ای رها شده باشد در فوتبال ایران. نه تنها هر سه تیم اصلی فوتبال گیلان شرایط مالی وخیمی دارند که استادیوم هایشان نیز علی رغم سال ها کهنه بودن و ایراداتی که فدراسیون به آن ها می گیرد هنوز بازسازی نشده اند. نه عضدی ، نه سردار جنگل و نه تختی انزلی.

اما در این بین خبرهایی مبنی بر تخصیص بودجه سه میلیارد تومانی برای بازسازی ورزشگاه سردارجنگل و بودجه دو میلیارد تومانی برای بازسازی ورزشگاه عضدی شنیده شد. هرچند که پیشرفتی در کار ترمیم این دو ورزشگاه دیده نمی شود و حتی شایعاتی مبنی بر نیمه کاره رها کردن پروژه بازسازی توسط پیمانکاران به گوش می رسد.

به همین دلیل با قربانعلی الماسخاله ، رییس هیات فوتبال استان گیلان تماس گرفتیم تا درباره ی مبلغ تخصیص داده شده جهت مرمت و بازسازی ورزشگاه ها بپرسیم که وی اینچنین پاسخ داد: «اقداماتی که در جهت ساخت، مرمت و تعمیرات هر استادیوم صورت می گیرد به اداره ورزش همان شهرستان مربوط بوده و ربطی به هیئت های ورزشی ندارد و اکثرا اقدامات ما ستادی هستند. »

وی اما تخصیص این بودجه ها برای دو ورزشگاه رشت را براساس اطلاعاتی که داشت تایید و تاکید کرد که اولویت با ورزشگاه سردار جنگل است. چون این ورزشگاه تقریبا برای برگزاری مسابقات آماده است و تمام تاکید اداره ی ورزش و جوانان هم ظاهرا برگزاری بازی های سپیدرود در این ورزشگاه است.

وی در عین حال اضافه کرد که تخصیص بودجه ی دو میلیارد تومانی برای بازسازی عضدی به معنای این نیست که پیمانکاری که درحال ترمیم این ورزشگاه است همه ی پولش را گرفته است.

او همچنین در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به موقعیت خوب ورزشگاه عضدی که در مرکز شهر واقع شده و برای بسیاری از علاقه مندان و جوانان رسیدن به این ورزشگاه در مقایسه با ورزشگاه سردارجنگل بسیار راحت تر است این بودجه اختصاص داده شده ابتدا برای این ورزشگاه خرج نشد، گفت:

در برگزاری مسابقات باید همه ی جوانب را در نظر گرفت و در مورد عضدی همه بر این نظرند که برگزاری مسابقات سنگین در استادیوم عضدی امکان پذیر نیست .اگر در نظر داشته باشیم که برای هر مسابقه، حداقل دو هزار نفر به استادیوم بیایند، موجب ترافیک شدید در شهر می شوند.

درضمن خانه های مسکونی اطراف این استادیوم هم به خاطر سر و صدا و ترافیک حاصل از مسابقات، معترض هستند. این را هم در نظر بگیریم که یک بیمارستان در محدوده این ورزشگاه وجود دارد و ترافیک ناشی از انجام بازی ها امکان امدادرسانی به بیماران و انتقال بیمار به بیمارستان را سخت خواهد کرد. این ها مسایلی است که مردم بارها به آن معترض بودند.

وی اما درباره تعمیر سکوهای ورزشگاه عضدی و پیشرفت پروژه ی بازسازی ، پاسخ به این سوالات را به شاه محمدی ، مدیر اداره ی ورزش و جوانان شهرستان رشت واگذار کرد.از این رو با مدیر اداره ی ورزش و جوانان شهرستان رشت تماس گرفتیم تا از شبهاتی که درخصوص تخصیص بودجه و خرجکرد و میزان پیشرفت بازسازی ورزشگاه هاست بپرسیم. شاه محمدی به خبرنگار ما توضیح داد که بودجه ی سه میلیاردی سردارجنگل و دومیلیاردی عضدی هنوز تامین اعتبار نشده و پیمانکار ها به خواهش سازمان ورزش مشغول به کار شدند.

وی تعطیلی کار توسط پیمانکاران به خاطر نگرفتن پول را کذب محض خواند و گفت: ورزشگاه عضدی هم با کمک پیمانکار به بهره برداری رسیده است. اما بخاطر ترافیک و مساله بیمارستان برگزاری هرگونه مسابقه ای فعلا در آن متوقف شده است.

شاه محمدی درباره بازسازی ورزشگاه سردار جنگل و اینکه این ورزشگاه علی رغم این همه هزینه ی بازسازی هنوز منطبق با استانداردها نشده گفت: سازمان لیگ باید پاسخ دهد بنده یک عامل اجرایی هستم و جوابی برای این سوال ندارم.

اما مهم ترین خبر قطعی مدیر اداره ی ورزش و جوانان شهرستان رشت این بود که قطعا هیچ بازی ای در ورزشگاه عضدی برگزار نخواهد شد و تمام بازی ها در سردار جنگل انجام می شود و عضدی تبدیل به آکادمی فوتبال و مکانی برای مسابقات فوتبال در رده سنی نونهالان و نوجوانان و جوانان می شود.

***

چه بودجه های مورد بحث تخصیص داده شده باشند و چه نشده باشند، چه پیمانکار هم اکنون درحال کار باشد و چه در حال قهر، مساله ی مهم آن است که استادیوم سردارجنگل براساس معیارهای کنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون فوتبال ایران، استانداردهای لازم را ندارد.

استادیوم عضدی آنقدر پیر شده که توان برگزاری مسابقات بزرگ را ندارد و استادیوم تختی انزلی هم همچنان نیمه کاره مانده است. عجیب نیست که سرنوشت تیم های ریشه دار گیلان شبیه استادیوم هایشان است.

بودجه ای که مشخص نشد تخصیص یافته یا نیافته و ورزشگاه هایی که معلوم نیست چه زمان و چه وقت آماده می شوند و تیم هایی که انگار هیچ گاه رنگ آرامش به خود نخواهند گرفت و به روزهای اوجشان برنخواهند گشت… و البته مسئولانی که به شدت از عملکردشان دفاع می کنند و خواهند کرد.

اخبار مرتبط با خبر بالا را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

3 دیدگاه ارسال شده است

  • دوستدار تالش و گیلک گفت:

    تا بوده متاسفانه همین بوده. رشت و تهران ، شیراز هم نداره. ورزشگاه آزادی چند ساله ساخته شده؟ دوستان بازی 40 و اندی سال پیش ایران و استرالیا را در آن ببینند برای اون زمان ابهتی داشت. الان اینجوریه؟ اگر امثال پروین و حجازی ها هم نبودند که فاتحه فوتبال در همان دهه 60 خوانده می شد و متاسفانه بعد از مسابقات 98 میلادی نه تنها وضع بهتر نشده که یک عده غیر ورزشی هم با بریز و بپاشهای الکی وارد این عرصه شدند. دوست عزیز مشکل داماش گیلان از آنجا آغاز شد که از مجموعه پگاه گرفتندش و مثلا به بخش خصوصی نابلد سپردند. دخالتهای بیجا و …. من به تمامی ورزش دوستان با غیرت شهرم عرضی داشتم بیاییم به مسئولین خود فشار بیاوریم که نوسازی ورزشگاههای شهرمان را اوراق عرضه ملی کنند تا هرکسی بتواند تا حد توانش کمک کنه تا ان شاءالله این ورزشگاهها که خدا پدر باعث و بانی اش را بیامرزه دوباره رو پا بشه . من مطمئن ام عرق علی پروینی تو این شهر کم نیست. منتها بایستی هدایت بشه. به جای اینکه یک عده لیدر و …. بین ما بفرستند که برای پرسپولیس و استقلال و یا ملوان فحش بنویسیم ( حتی اگر بعضی تماشگرهای ملوان هم مقصر باشند ) کارهای اساسی کنیم. چند ساله یک عده عمدا لیگ فوتبال ایران وارد عرصه جدال شهرها و قومیتها کردند . اما بچه های رشت باهوش اند و تو این بازی ها نمی افتند.

  • دوستدار تالش و گیلک گفت:

    ببخشید منظورم اوراق قرضه بود

  • Networker گفت:

    داداش اوراق قرضه ملی دیگه چی هست؟