وبسایت باشگاه سپیدرود رشت

عملکرد هافبک های اصلی سپیدرود: وسطِ زمین، پاشنه آشیل سپیدرود

نویسنده: احمدرضا تدریسی – سایت متریکا

وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود – پرشورهای رشتی که با هزار امید و آرزو به لیگ برتر آمدند، هفته­ هاست در لب مرز سقوط حرکت می­ کنند. علی نظرمحمدی، امیدروانخواه و علی کریمی در ۲۳ هفته ایده­ های مختلف خود را روی تیم امتحان کردند و به نظر هنوز راه حلی برای تیم پیدا نشده.

مربیان به دنبال یک قلب تپنده هستند تا مرکز ثقل تیم شود. اما انگار قلب تپنده ­ای در کار نیست.

در آمار ثبت شده در متریکا، سپیدرود در مالکیت توپ رتبه ۱۱ (۴۶.۱%)، و در تعداد و دقت پاس به ترتیب رتبه ۱۵ (۳۳۱.۵) و ۱۶ (۶۹.۰%) تیم­ های لیگ را در اختیار دارد. این تیم یک نیم فصل با علی نظرمحمدی، به دنبال ارائه فوتبالی واکنش­گرا و دفاعی بود.

اما مربیان بعدی سعی کردند توپ را بیشتر به گردش در بیاورند و فوتبال سپیدرود را از آن حالت دفاعی صرف خارج کنند. داشتن رتبه آخر لیگ در دقت پاس، حکایت از یک ضعف عمده در وسط زمین دارد.

در طول فصل جاری، ۸ بازیکن مختلف در دو پست هافبک دفاعی و هافبک وسط برای سپیدرود بازی کرده ­اند. ۵ بازیکن فقط در کمتر از یک سوم مسابقات برای سپیدرود بازی کرده و نتوانستند جایگاه خودشان را در تیم تثبیت کنند.

۳ بازیکن دیگر، توحید غلامی، میثم فردوسی و میثم تهیدست هستند که بیش از ۱۰۰۰ دقیقه در زمین حضور داشته و به نوعی، هافبک وسط­ های اصلی سپیدرود هستند (تهیدست ۶ بازی به عنوان مدافع میانی به کار گرفته شده). سه بازیکنی که آمارشان به عنوان یک هافبک میانی اصلا قابل قبول نیست.

کمترین انتظار این است که هافبک­ های میانی، رتبه­ های بالای یک تیم در لمس توپ و دقت پاس را داشته باشند. عملکرد آماری ضعیف هر سه بازیکن در اینفوگرافی متریکا نشان می­ دهد سپیدرود برای بیشتر به گردش در آوردن توپ، کار سختی دارد. برای یک فوتبال دفاعی هم بازیکنان میانی موج اصلی پرسینگ هستند اما عملکرد دفاعی هافبک­ های سپیدرود ضعیف تر از حد مورد نیاز تیم بوده.

راه حل کوتاه مدتی که ابتدا به ذهن امید روانخواه رسید، باز گرداندن محمدرضا مهدوی مسن بود. حضور او در وسط زمین به خاطر شرایط بدنی­ اش، می­ تواند تیم را در فاز دفاعی دچار مشکلات زیادی کند.

اما جالب است بدانید که مهدوی در ۳۷ سالگی، هنوز کلاس بازی بالاتری نسبت به دیگر هافبک ­های تیمش دارد. او در ۴۷۸ دقیقه حضور در زمین، رتبه ۳ در لمس توپ (۶۳.۸) و دقت پاس (۷۸.۵%) را ثبت کرده. اما آیا او به تنهایی می ­تواند سپیدرود را نجات دهد؟

واضح است که یک مربی جدید هم برای پیدا کردن قلب تپنده خود در وسطِ زمین به مشکل خواهد خورد. قلبی که شاید باید قبل از شروع فصل پیدا می­ شد …

متریکا برپایه نرم افزاری ابداعی و بومی و با استفاده از شیوه استاندارد جهانی تجزیه و تحلیل بازیهای فوتبال، داده های آماری، موقعیتی و وضعیتی مسابقات فوتبال ایران را جمع آوری می کند و به تنها مرجع «جامع» اطلاعات و آمار فنی فوتبال ایران تبدیل شده است.

متریکا در سه فصل گذشته اقدام به ثبت دیتای بازی های لیگ برتر ایران، بازیهای نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا و بازیهای تیم ملی کرده و بانک داده ای از اطلاعات تکنیکی بازیکنان ایرانی و مشخصات تاکتیکی باشگاه های ایرانی جمع آوری کرده است. با بانک داده ای شامل بیش از ۷۰۰ مسابقه فوتبال و بیش از ۱۰ میلیون «نقطه داده».

به منظور گسترش دانش فنی فوتبال در میان علاقه مندان و دنبال کنندگان فوتبال در ایران، وبسایت پیش رو طراحی شده و لایه هایی از دیتای انباشته، در اختیار علاقه مندان به لیگ برتر فوتبال ایران، رسانه ها، کارشناسان و متخصصان قرار گرفته است. باتوجه به تازگی و پیشینه کم دیتاژورنالیسم در حوزه ورزش و ناآشنا بودن مخاطبان با این شکل از پوشش بازیهای فوتبال، در این فصل سعی شده از استانداردی مشابه برخی وبسایت های مشهور بین المللی در ارائه دیتا استفاده شود.

متریکا به پشتوانه بانک داده ای که از تجزیه و تحلیل مسابقات فوتبال جمع آوری کرده ظرفیت همکاری با سرمربیان باشگاه ها و تیم های ملی، مدیران باشگاه ها و فدراسیون، بازیکنان شاغل در رده های مختلف تیم ملی یا باشگاه های لیگ برتر و لیگ یک و هچنین رسانه های دیداری و نوشتاری را دارد. و در دو سال گذشته نیز همکاری هایی با برخی باشگاهها و مربیان شاغل در لیگ برتر و رسانه های ورزشی داشته است.

آدرس متریکا در اینستاگرام: https://www.instagram.com/metrica.ir

آدرس متریکا در تلگرام: https://t.me/metricasports

اخبار مرتبط با خبر بالا را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.