وبسایت باشگاه سپیدرود رشت

نزول فاحش ورزش گیلان به روایت آمار در بازیهای آسیایی
وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود – در هجدهمین دوره بازیهای آسیایی جاکارتا، ۱۱ ورزشکار گیلانی در سه رشته سپک تاکرا، شمشیربازی و قایقرانی در قالب تیم ملی کشورمان با رقبای آسیایی به رقابت پرداختند که حاصل آن تنها دو مدال نقره و دو مدال برنز بوده است.

به گزارش سایت سپیدرود و به نقل از خبرگزاری فارس از رشت، گیلانیها در بازیهای آسیایی جاکارتا با ۱۱ ورزشکار در سه رشته سپک تاکرا، شمشیربازی و قایقرانی در قالب تیم ملی کشورمان به بازیهای آسیایی جاکارتا اعزام شدند که حاصل تنها دو مدال نقره و دو مدال برنز بوده است.
محمد رهبری و فائزه رفیعی در رشته شمشیربازی اسلحه سابر، نازنین ملائی و امیرحسین محمدپور در رشته روئینگ، علی آقامیرزایی، پیمان قویدل، الناز شفیعیان و آتنا رئوفی در رشته کایاک، پریسا محمد زاده در رشته کانو کانادایی، نیما رهبری در رشته قایق بادبانی و امیر خانی در رشته سپک تاکرا ۱۱ ورزشکار گیلانی هستند که در جاکارتا به مصاف رقبا رفتند.
طلای بیاثر پورعبدیان در کانوپولو
الهه پورعبدیان دوازدهمین ورزشکار گیلانی است که در رشته کاناپولو در بازیهای آسیایی جاکارتا رقابت کرد و موفق به کسب مدال طلا شد، این رشته بهصورت آزمایشی در جاکارتا حضور داشت و مدال آن در جدول ردهبندی مدالها محاسبه نمیشود.
رهبری نخستین مدالآور گیلانیها در جاکارتا
محمد رهبری در اسلحه سابر تیمی نخستین مدال گیلانیها در بازیهای آسیایی جاکارتا را کسب کرد، وی مدال نقره بازیهای آسیایی اینچئون در اسلحه سابر تیمی را در جاکارتا تکرار کرد تا روحیه ورزشکاران گیلان برای کسب مدال بالا رود.
نخستین مدال انفرادی گیلانیها در جاکارتا توسط یک بانو کسب شد / ارتقای برنز ملائی به نقره
نازنین ملائی روئینگ سوار گیلانی تیم ملی کشورمان دومین مدال ورزشکاران گیلان در جاکارتا را کسب کرد، وی در مسابقات روئینگ تکنفره سبکوزن پس از ورزشکار چینی به مدال نقره دستیافت، ملائی در بازیهای آسیایی اینچئون در مسابقات روئینگ چهارنفره سبکوزن به مدال برنز دستیافته بود.
برنز کایاک چهارنفره بر گردن دو گیلانی
دو کایاک سوار گیلانی در کایاک چهارنفره ۵۰۰ متر موفق به کسب یک مدال برنز شدند تا مجموع مدال گیلانیها در جاکارتا به عدد چهار برسد، علی آقامیرزایی و پیمان قویدل با ثبت زمان ۱:۲۶.۲۱۷ دقیقه موفق به کسب مدال برنز شدند، علی آقامیرزایی کایاک سوار گیلانی در کایاک دونفره ۱۰۰۰ متر به همراه امین بوداغی با ثبت زمان ۳:۳۵.۳۳۹ دقیقه با قرار گرفتن در جایگاه ششم از کسب مدال بازماند.
آقامیرزایی در قایقرانی کایاک ۲۰۰ متر انفرادی نیز شرکت کرد و توفیقی کسب نکرد، وی موفق شد در مرحله مقدماتی ثبت زمان ۳۸.۲۱۰ دقیقه بهعنوان نفر چهارم به مرحله نیمهنهایی صعود کند، در مرحله نیمهنهایی با ثبت زمان ۳۸.۲۱۰ دقیقه بهعنوان نفر دوم راهی فینال شد و در فینال با ثبت زمان ۳۶.۹۶۰ دقیقه به جایگاه ششمی بسنده کرد.
برنز گیلانیها در کایاک چهارنفره ۵۰۰ متر در جاکارتا، آخرین مدال استان قهرمانپرور کشورمان در جاکارتا بود و هفت ورزشکار دیگر این استان، یکی پس از دیگری از گردونه بازیهای آسیایی حذفشده و دستشان از مدال کوتاه ماند.
سابریست بانو از کسب مدال بازماند/ پانزدهمی انفرادی و ششمی تیمی، پایان کار رفیعی
فائزه رفیعی سابریست گیلانی در اسلحه سابر انفرادی به مقام پانزدهمی و در اسلحه سابر تیمی به مقام ششمی دستیافت، امیر خانی به همراه تیم ملی سپک تاکرای چهارنفره کشورمان با دو پیروزی و دوشکست از دور بازیها کنار رفته و به مقام پنجمی بسنده کرد.
روئینگ دونفره سبکوزن ایران با حضور محمدپور پنجم شد
امیرحسین محمدپور در روئینگ دونفره سبکوزن با ثبت زمان ۷:۱۸.۸۰ دقیقه در مکان پنجم قرار گرفت و از کسب مدال بازماند، الناز شفیعیان در رشته کایاک و پریسا محمدزاده در رشته کانو کانادایی بهعنوان بازیکن ذخیره فرصت عرضه اندام پیدا نکرده و مدالی کسب نکردند.
عنوان هجدهمی نیما رهبری در بادبانی
آتنا رئوفی در رشته کایاک دونفره ۵۰۰ متر با ثبت زمان ۲:۱۰.۴۰۸ در مکان هفتم قرار گرفت و موفق به کسب مدال نشد، نیما رهبری در رشته قایق بادبانی در کلاس Laser 4.7 آخرین ورزشکار گیلانی از لیست ۱۱ نفره است که در بازیهای آسیایی جاکارتا با رقبای آسیایی به رقابت پرداخت و با قرار گرفتن در مکان هجدهم از کسب مدال بازماند.
عملکرد ضعیف کاروان گیلان در جاکارتا در قیاس با اینچئون
گیلان با ۱۱ ورزشکار و کسب چهار مدال، آماری نهچندان خوب در بازیهای آسیایی از خود برجای گذاشت، این در حالی است که ورزشکاران گیلانی در دوره قبلی بازیهای آسیایی اینچئون با ۱۰ ورزشکار صاحب ۹ مدال رنگارنگ شدند، یک مدال طلا، پنج مدال نقره و سه مدال برنز رهاورد گیلانیها در اینچئون بود.
سعید حسنی پور در کاراته موفق به کسب مدال طلا، اصغر کاردوست در بسکتبال، علی آقا میرزایی و سعید فضل اولی در قایقرانی، محمد رهبری در اسلحه سابر تیمی و فرهاد رحیمی در کبدی مردان موفق به کسب مدال نقره و درنهایت امیر رهنما، حمیرا برزگر و نازنین ملائی در روئینگ در بازیهای آسیایی اینچئون موفق به کسب مدال برنز شدند.
مدیریت سیاسی دلیل ناکامی ورزش گیلان
درحالیکه عملکرد کاروان ورزش کشورمان نسبت به چهار سال گذشته در اینچئون تغییر محسوسی نداشت، ورزش گیلان با ناکامی مواجه شد.
ناکامی ورزش گیلان در مسابقات آسیایی جاکارتا دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که مهمترین آن، سیاسیکاری مدیران ورزشی گیلان بود که با شعاری جدایی سیاست از ورزش به روی کار آمده اما خیلی زود و در چرخشی ۱۸۰ درجهای اقدام به مهره چینی افراد سیاسی در رأس هیات های مختلف کرد.
فراهم آوردن امکانات ورزشی و تأمین بودجه هیاتها مهمترین توجیه در چینش مهرههای سیاسی بر رأس هیات های مهم بود که در عمل، نتیجهای معکوس داشت و تعداد مدالهای گیلان نسبت به دوره قبل به یکسوم کاهش یافته است.
مدیرانی که پس از بازیهای آسیایی اینچئون قول درخشش ورزشکاران گیلانی در بازیهای آسیایی جاکارتا و المپیک ۲۰۲۰ را داده بودند دستکم در مورد اینچئون عملی نشد و شاهد شکستی سنگین برای ورزشکاران گیلانی بودیم.
تغییرات مکرر هیاتهای ورزشی نظیر هیات ارزشمند کاراته بخشی دیگر از عوامل ناکامی ورزش استان گیلان بود.
گیلان در اینچئون به یک مدال خوشرنگ طلا در کاراته دست یافت حالآنکه در جاکارتا بهرغم حضور یک مربی گیلانی در تیم ملی کاراته مردان و سرمربی گیلانی در تیم ملی کاراته بانوان، کاراته کایی از استان گیلان حضور نداشت و این نشان از عملکرد ضعیف هیات کاراته در چهار سال اخیر است؛ هیاتی که رئیس آن با نظر مثبت مدیر وقت انتخاب شد.
عدمحمایت مالی و معنوی از ورزشکاران دارای شانس مدال در مسابقات آسیایی، دیگر دلیل عدم موفقیت کاروان گیلان در جاکارتا است، علیرضا کریمی کشتیگیر گیلانی به دلیل عدم استخدام دریکی از ادارات شهرستان رودسر عطای حضور در گیلان را به لقایش بخشید و در جاکارتا بهعنوان کشتیگیر البرزی به روی تشک رفت و دست بر قضا صاحب مدال خوشرنگ طلا شد، مدالی که میتوانست سهم کاروان گیلان باشد ولی به دلیل بیتفاوتی مسئولان ذیربط، از کف رفت.
عملکرد ضعیف کاروان گیلان را چندان نمیتوان به حضور مریم بخشی نسبت داد ولی آنچه هویداست دورنمای نهچندان مثبت ورزش گیلان در المپیک ۲۰۲۰ است، در دوران بخشی تغییر چندانی در ورزش گیلان دیده نمیشود و همان رویکردی که مسعود رهنما داشته ادامه پیداکرده و معلوم نیست با ادامه این روند چهار سال بعد در مسابقات آسیایی ۲۰۲۲ کاروان گیلان موفق به کسب مدال خواهد شد؟!