وبسایت باشگاه سپیدرود رشت

پرونده روز – لیگ برتر محله برو بیای مربیان / ۵۰ درصد تغییر در دور رفت!

وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود – با پایان نیم‌فصل اول لیگ برتر یک رکورد عجیب و جالب توجه به ثبت رسید و آن برکناری ۱۳ سرمربی در ۸ تیم لیگ برتری بود. یعنی برخی تیم‌ها ۲ بار سرمربی عوض کردند که این نمی‌تواند آمار خوبی باشد.

به گزارش سایت سپیدرود و به نقل از خبرورزشی،  ۸ تیم از ۱۶ تیم حاضر در لیگ برتر در دور رفت دست به تغییر در کادر فنی خود زده‌اند. دقیقاً نیمی از تیم‌ها یا به عبارتی ۵۰ درصد از تیم‌های شرکت‌کننده! این خیلی زیاد است با توجه به اینکه نیم‌فصل از بازی‌ها را پشت سر گذاشتیم و دور برگشتی هم وجود دارد.

۸ تیمی که کادر فنی‌شان ثابت است عبارتند از‌: سپاهان، پدیده، پرسپولیس، تراکتورسازی، استقلال، پارس جنوبی جم، نساجی مازندران و صنعت‌نفت آبادان.

دو تیم نیمه بالای جدول کادر فنی خود را تغییر داده‌اند و ۶ تیم هم از نیمه پایین جدول. تراکتورسازی در حالی جان توشاک را از کار برکنار کرد که این مربی در ۳ بازی دوم ۷ امتیاز کسب کرده بود و به نظر می‌رسد توشاک به این خاطر از کار برکنار شد که خیلی مایل به بازی دادن به مسعود شجاعی و اشکان دژاگه نبود. با آمدن محمد تقوی البته تیم در فاز نتیجه گیری خوب بوده است و اگر در بازی پایانی موفق به شکست فولاد می‌شد کارنامه خوب محمد تقوی تکمیل می‌شد.

دیگر تیم نیمه بالای جدول که مربی اش را تغییر داد فولاد است. فولاد با پورموسوی استارت زد. با ایلی استان ادامه داد. به طور موقت عزیز فریسات مربی تیم شد و در نهایت هم با یک برد خوب و شیرین با افشین قطبی نیم‌فصل را به پایان برد. این تغییر و تحول البته نشان می‌دهد فولاد می‌خواهد وارد کورس شود و صرفاً حضور در رتبه هفتم جدول برای این تیم راضی‌کننده نیست.

تغییر در کادر فنی این تیم منجر به یک اتفاق خوب شد؛ حضور دوباره افشین قطبی در لیگ برتر. مربی‌ای که پابه‌پای شاگردانش در رختکن شادی کرد و ادبیات محترمانه خود را دارد.

و، اما تغییر در نیمه پایین جدول خیلی نتیجه نداده است. البته باید منتظر ماند و دید که چه کسی مربی پیکان می‌شود، اما سؤال اینجاست آیا ذوب‌آهن بعد از آمدن علیرضا منصوریان تغییر کرد؟ یا سپیدرود بعد از آمدن علی کریمی به کجا رسید؟ استقلال خوزستان هم همچنان قعرنشین است و ماشین‌سازی هم فقط مساوی می‌کند. شاید تنها تغییر مثبت در نیمه پایین جدول در تیم نفت مسجدسیلمان باشد که تیم با آمدن علیرضا مرزبان جان تازه‌ای گرفت.

۸ تیم و ۱۳ تغییر، این‌ها نشان می‌دهد تیم‌های ما در ابتدای فصل روی جذب مربی اصلاً مطالعه نمی‌کنند و مبتنی بر توصیه‌ها دست به جذب مربی می‌زنند. آیا باشگاه ذوب‌آهن روی مربیگری امید نمازی در تیم استیل‌آذین مطالعه کرد و آیا از کارلوس کی‌روش پرسید او قدرت رهبری یک تیم لیگ برتری را دارد؟ آیا سپیدرود مربیگری خداداد عزیزی در تیم شهرداری تبریز و تیم‌های مشهدی را مرور کرد و آیا از خود پرسید که این انتخاب، انتخاب خوبی است؟

البته نه اینکه تغییر در کادر فنی تیم‌های لیگ برتری یا هر تیم دیگری اشتباه باشد. اتفاقاً اخراج مربی و جذب مربی جدید حربه‌ای است برای خروج از بحران، اما این میزان تغییر خیلی عجیب است و موجب تشدید نابسامانی‌ها در فوتبال ایران می‌شود. به خصوص که تغییر در برخی از تیم‌ها بیش از یک بار بوده است.

جالب اینکه خیلی از تیم‌های ما مربیان امتحان پس داده را دوباره به کار می‌گیرند در حالی که حاضر نمی‌شوند به مربی جوان بها دهند. در حالی که خیلی از مربیان گذشته تنها با واژه‌ها تیم‌ها را از خود راضی نگه می‌دارند.

فوتبال بی‌برنامه و نتیجه‌گرا این اتفاقات را به دنبال دارد و حتی می‌شود گفت برنامه‌ریزی قربانی نتیجه شده است. شاید به این خاطر که بیشتر تیم‌های ما دولتی هستند و افراد سیاسی و دولتی تبحری در فوتبال ندارند.

صاحب نظران و کارشناسان پاسخ می دهند

دلیل تغییرات زیاد روی نیمکت‌های لیگ برتری چیست؟

با پایان نیم‌فصل اول لیگ برتر یک رکورد عجیب و جالب توجه به ثبت رسید و آن برکناری ۱۳ سرمربی در ۸ تیم لیگ برتری بود. یعنی برخی تیم‌ها ۲ بار سرمربی عوض کردند که این نمی‌تواند آمار خوبی باشد. اینکه دلایل تغییرات زیاد روی نیمکت‌های تیم‌های لیگ برتری چیست، سؤالی است که آن را با تنی چند از مدیران، کارشناسان و صاحب‌نظران مطرح کردیم. این پاسخ‌ها را بخوانید.

عبدالله ویسی: من هم می‌گویم ضعف مدیریتی!

سرمربی پیشین نفت مسجدسلیمان که استعفای خود را تقدیم باشگاه کرد و رفت، در این خصوص گفت: من هم معتقدم دلیل تغییرات زیاد روی نیمکت تیم‌ها بیشتر به ضعف مدیران برمی‌گردد. البته من برکنار نشدم و خودم از تیم رفتم چراکه مدیریت باشگاه به وضعیت موجود رسیدگی نمی‌کرد و تیم مشکل مالی داشت و مطمئن بودم با ادامه این روند نمی‌توانیم نتیجه بگیریم. فشار و استرس بازی‌ها هم زیاد است. مربیان وقتی مشکلات زیاد می‌شود، تمرکز خود را از دست می‌دهند و وقتی مدیریت حمایت کافی نمی‌کند، راهی جز قطع همکاری نمی‌ماند.

عباس انصاری‌فرد: به ضعف مدیریتی برمی‌گردد

مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس در این خصوص به خبرورزشی گفت: این مسئله به ضعف مدیریتی برمی‌گردد. اول اینکه چرا پیش از شروع فصل در انتخاب خود مطالعه لازم را نداشته‌اند؟ دوم اینکه مدیران وقتی احساس می‌کنند تیم نتایج خوبی نمی‌گیرد، احساس خطر می‌کنند و برای حفظ جایگاه خود اقدام به برکناری سرمربی می‌کنند در حالی که باید به قدر کافی و به صورت حرفه‌ای به مربیان فرصت داد و این برای لیگ حرفه‌ای ما خیلی بد است که تا نیم‌فصل اول ۸ تیم اقدام به تغییر سرمربی کرده باشند.

امید نمازی: آن‌قدر فشار می‌آورند تا به هدف‌شان برسند

سرمربی پیشین ذوب‌آهن که جای خود را به علیرضا منصوریان داد، در این خصوص گفت: من تیم خوبی ساخته بودم و به گواه کارشناسان، ذوب‌آهن از لحاظ فنی عالی بازی می‌کرد و فقط ضعف در نتیجه‌گیری داشتیم که با یک برنامه‌ریزی خوب می‌توانستیم این ضعف را هم برطرف کنیم. انصافاً سعید آذری هم حمایت می‌کرد، ولی متأسفانه از بالا و چیزی فراتر از مدیریت باشگاه آن‌قدر فشار آوردند و اصرار به برکناری من کردند که در نهایت این اتفاق افتاد. مگر می‌شود هنوز نیم‌فصل از حضور یک مربی نگذشته، او را برکنار کنند؟ این مسائل اصلاً حرفه‌ای نیست.

امیرضا واعظی‌آشتیانی: مطالعه اولیه دقیق صورت نمی‌گیرد

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در این خصوص به خبرورزشی گفت: برداشت من از این همه تغییرات این است که در انتخاب اولیه مربیان مطالعه خوب و دقیق صورت نمی‌گیرد یا توصیه‌ای پشت انتخاب سرمربی است و این به تیم صدمه می‌زند. باید در انتخاب سرمربی خردمندی کامل وجود داشته باشد. اگرچه همیشه تعویض سرمربی در طول فصل چاره کار نیست و همان انتخاب خوب اولیه می‌تواند اثرات مثبت خود را نشان دهد. بعضاً مدیران می‌آیند بازیکنان را انتخاب می‌کنند و سپس مربی جذب می‌کنند و این هم می‌تواند از دلایل اصلی ناکامی تیم‌ها باشد.

مجید جهانپور: دیوار مربیان کوتاه است اما…

کارشناس فوتبال کشورمان در این خصوص به ما گفت: در فوتبال ما همه چیز در گرو نتیجه قرار دارد و مدیران هم وقتی تیم‌شان نتیجه نمی‌گیرد، تمام مسئولیت‌ها را گردن مربیان می‌اندازند و دیواری کوتاه‌تر از مربیان پیدا نمی‌کنند. انصافاً برکناری ۱۳ مربی در ۸ تیم لیگ برتری آماری فاجعه‌بار است. اگرچه معتقدم برخی مدیران به خاطر ضعف در شناخت، در انتخابات ابتدای فصل درست عمل نمی‌کنند و با جذب یک مربی بدون کارنامه موفق باعث بروز چنین مسائلی در لیگ می‌شوند.

اخبار مرتبط با خبر بالا را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 12 =

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.