وبسایت باشگاه سپیدرود رشت

یادداشت ویژه – الزامات واگذاری امتیاز سپیدرود؛ دقت در انتخاب مالک تا پرهیز از نگرش روزمرگی

وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود – چنان که در اخبار منتشره در شبکه های اجتماعی پیداست، پس از خلع ید تن زاده مالک قبلی سپیدرود و واگذاری امتیاز باشگاه به نوین و افتضاح ناشی از این واگذاری، حبس ۵/۵ ساعته و تحقیر آمیز بازیکنان و کادر فنی در هتل به علت ناتوانی مالک در پرداخت هزینه ها، نتیجه گیری بسیار بد تیم و اعتراض هواداران، جدایی پرحاشیه خداداد عزیزی از سپیدرود و … قرار است اداره کل ورزش و جوانان و هیئت فوتبال طی روزهای آینده امتیاز سپیدرود را به سرمایه گذار جدید واگذار کنند.

نظر به این که اداره ورزش و جوانان و هیئت فوتبال حداقل طی یک سال اخیر به دفعات و به شکل کاملا روشن، عدم کفایت مدیریتی و حقوقی خود را در واگذاری امتیاز باشگاه سپیدرود، نشان داده است لازم می دانیم نکاتی را برای آگاهی مسئولان محترم استان و افکار عمومی و جامعه هواداری، یادآوری نماییم و امیدواریم این هشدارها مفید و موثر واقع شود:

یک/ تصمیم گیری های سوگیرانه، غیرمسئولانه و  سودگرایانه اداره کل ورزش و جوانان و هیئت فوتبال در تغییر مکرر مالکیتی سپیدرود، باعث آسیب پذیری سازمان و تشکیلات باشگاه شده است؛ به طوری که می توان گفت سپیدرود کنونی فقط یک تیم و بدون هر گونه الزامات یک باشگاه است و این نتیجه نوع مدیریت اداره ورزش و هیئت فوتبال است که چنین سرنوشت رقت باری را برای یک باشگاه پرسابقه و مردمی رقم زده اند.

سپیدرود باید به شخصی واگذار شود که در مرحله اول بتواند به باشگاه هویت مکانی ببخشد و در دفتر هیئت فوتبال و هیئت شطرنج و هیئت والیبال و یا فلان پایگاه خبری جلسات خود را برگزار نکند. اگر باشگاه دارای مکان مشخصی باشد خواهد توانست که سازمان و تشکیلات باشگاه را متناسب با الگوی ای اف سی راه اندازی کند و برای باشگاه سپیدرود از منظر تشکیلاتی و ساختاری اعتباری ایجاد نماید.

الگوی بی سازمانی و خانه به دوشی سپیدرود، مدلی بوده است که اداره ورزش و هیئت فوتبال طی این مدت از آن استقبال نموده اند و همواره با دادن یک برگ کاغذ A4 (مجوز)، تکلیف سپیدرود را مشخص کرده اند!

دو/  سنت شناسایی شده اداره ورزش و جوانان و هیئت فوتبال در واگذاری امتیاز سپیدرود به خریداران، مبتنی بر شرایط اضطرار بوده است؛ بدین معنی که، زمانی امتیاز سپیدرود را واگذار می کنند که در وضعیت بن بست قرار گیرند و راهی جز واگذاری پیش روی خود نبینند.

پورمحسن، بیات، تن زاده و نوین در چنین شرایطی مالک سپیدرود شدند و البته همواره مهندسی چگونگی واگذاری و سپس بازپس گیری باشگاه توسط اداره ورزش و هیئت فوتبال رقم خورده است. وجود چنین وضعیت نا به هنجاری، سپیدرود را همواره از داشتن یک استراتژی بلندمدت و مدون محروم کرده است.

بدیهی است وقتی باشگاهی فاقد استراتژی باشد؛ یعنی سیاست گذاری، هدف گذاری و برنامه ریزی در آن به درستی انجام نمی شود و سرمایه گذاری بلندمدت هم صورت نمی گیرد و همه چیز تاکتیکی (کوتاه مدت) و تکنیکی (روزمرگی) و  تابع شرایط عدم اطمینان می شود. مهم ترین مشکل کنونی سپیدرود ، کوتاه مدت و روزمرگی شدن رفتار متولیان ورزش و هیئت فوتبال است.

سه/ باید تاکید کرد که در موقعیت تاکتیکی (کوتاه مدت) و تکنیکی (روزمرگی) و عدم اطمینان، نه تنها موضوع سپیدرود بلکه هر موضوع دیگری تبدیل به یک مسئله اجتماعی و ضد امنیتی می شود  و این مهم ترین نکته ای است که معمولا مورد توجه مسئولان ورزش قرار نگرفته و نمی گیرد و دقیقا اینجاست که باید هشدار داد وقتی یک موضوعی همانند وضعیت کنونی سپیدرود از حوزه مشترک ورزشی، فرهنگی – اجتماعی، اقتصادی و سیاسی (کارکردهای مختلف فوتبال) از حالت ثبات و پایداری خارج و به یک موضوع روزمره و فرار تبدیل می شود، سبب خواهد شد که سایر حوزه های استراتژیک و مهم از جمله حوزه امنیتی را متاثر و بی ثبات کند.

بنابر این، اداره کل ورزش و هیئت فوتبال و نهادهای امنیتی باید به این موضوع عنایت داشته باشند که در واگذاری امتیاز باشگاه سپیدرود به اشخاص حقیقی و حقوقی، باید اولا  به توانایی مالی و لجستیکی آنان اطمینان داشته باشند و ثانیا اهلیت آنان در عدم تبدیل وضعیت سپیدرود به بهانه های مختلف به یک وضعیت بحرانی و ضد امنیتی احراز شود.

باید تاکید شود اداره ورزش و هیئت فوتبال نباید برای رفع مسئولیت و رهایی از فشارهواداران امتیاز سپیدرود را به هر کسی و با هر شرایطی بدهند و فقط بخواهند از وضعیت کنونی عبور کنند. این نوع برخورد با مساله سپیدرود برای استان پی آمدهای سختی به دنبال خواهد داشت.

چهار/ تغییرات مکرر مالکیتی سپیدرود و بی ثباتی حقوقی آن باعث شده است که بدهی های سپیدرود که کم هم نیستند از مالکی به مالک دیگری منتقل شود. اگر چه همواره بخشی از بدهی ها توسط مالکان وقت تسویه شده است اما حجم دیون سپیدرود به ویژه در دوره دو ماهه مدیریتی نوین و بی انضباطی های مشهود وی، افزایش یافته است که باید در واگذاری امتیاز باشگاه تعیین تکلیف شود.

اگر اداره کل ورزش و هیئت فوتبال می خواهند امتیاز باشگاه را به شخصی واگذار کنند که فقط هزینه های فصل جاری را پرداخت کند و به بدهی های گذشته کاری نداشته باشد، باید به طور صریح و شفاف مسئولیت تادیه این دیون را بپذیرند و به طور شفاف به مردم اعلام کنند تا باشگاه بتواند با ارامش به فعالیت خود ادامه دهد.

منحنی رفتاری اداره ورزش و هیئت فوتبال نشان داده است که مالکان قبلی را به علت عدم پرداخت بدهی ها خلع ید کرده است و باید در این قرارداد تکلیف را مشخص کنند. البته چه اداره کل ورزش و هیئت فوتبال این مسئولیت را بپذیرند یا نپذیرند در هرصورت باشگاه مسئول این بدهی هاست و باشکایت هر ذی نفعی در فدراسیون فوتبال و کنفدراسیون فوتبال  آسیا و فیفا به مشکل برخورد خواهد کرد و در این شرایط نیاز است که خریدار تضامین لازم را از متولیان ذی ربط دریافت نماید تا در معرض آسیب قرار نگیرد.

پنج/ شکایت مالکان قبلی از اداره کل ورزش و هیئت فوتبال موضوع دیگری است که باید در مبحث واگذاری امتیاز سپیدرود تعیین تکلیف شود. به طور مشخص مالک قبلی سپیدرود در حوزه حقوقی و کیفری، دیوان عدالت و کمیته اخلاق فدراسیون شکایاتی را مطرح و در حال رسیدگی است. اداره کل ورزش و جوانان و هیئت فوتبال از منظر تضمین امنیت سرمایه گذاری برای خریدار جدید سپیدرود باید متعهد شود در صورتی که احکام صادره به نفع مالک قبلی باشد، هزینه های مادی و معنوی او را بپردازد.

سرمایه گذار نمی تواند در شرایط عدم اطمینان سرمایه گذاری کند؛ بنابراین، سپردن تضمین به سرمایه گذار که به منافع او آسیبی وارد نمی شود، یکی از الزامات مهم واگذاری سپیدرود است.

شش/ درپایان این یادداشت باید به جامعه هواداری تاکید شود که سپیدرود در شرایط سخت و حساسی قرار دارد و صادقانه باید اعتراف کرد که سپیدرود هم پناه و پشتوانه محکم تری جز هواداران ندارد.

هواداران باید انسجام و همدلی خود را حفظ و از اختلاف و ورود به دسته بندی های کاذب و حمایت از این گروه و یا آن جمعیت پرهیز کنند و اجازه ندهند با ابزار هواداران منافع عده ای تامین شود.

حضور علی کریمی در رشت؛
مالکیت سپیدرود به نزدیکان کریمی واگذار می شود؟

اخبار مرتبط با خبر بالا را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

2 دیدگاه ارسال شده است

  • محمد سپيدرودي گفت:

    هوووووووراااااااااا اسطوره اومد..بهترین روز زندگیم..ادمین چقد از اخبار عقبی ١٣:۵١

  • مرافن گفت:

    فکر کنم جایزه نوبل بهترین مدیریت سال رو بدیم به الماس خاله !! بد نباشه! ماشاله این همه افتخارات کسب کرده ! صداشم در نمیاد! ادم این همه متواضع؟!خیلی سخته ادم یه تنه تیم رو ببره ته ته جدول!خیلی مدیریت میخواد!