وبسایت باشگاه سپیدرود رشت
آخرین وضعیت سرمربیان تیمهای لیگ هجدهم / چند سرشناس درکمین نیمکت ها
وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود – درحالی که هنوز سه تیم لیگ برتری درگیر رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا هستند، برخی از تیمها فعالیتهای خود را برای حضور در هجدهمین دوره این رقابتها آغاز کردهاند.
به گزارش سایت سپیدرود و به نقل از خبرگزاری مهر، هفدهمین دوره رقابتهای لیگ برتر چندی پیش به پایان رسیده اما همین فصل برای سه تیم استقلال، پرسپولیس و ذوب آهن به دلیل حضور در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا هنوز به پایان نرسیده است.
لیگ هجدهم قرار است با حضور ۱۶ تیم پرسپولیس، ذوب آهن، استقلال، سایپا، پیکان، پارس جنوبی جم، فولاد، صنعت نفت، گسترش فولاد، تراکتورسازی، پدیده، استقلال خوزستان، سپیدرود، سپاهان، نفت مسجد سلیمان و نساجی آغاز شود. نفت تهران و سیاه جامگان دو تیمی هستند که نسبت به لیگ هفدهم در لیگ هجدهم حضور ندارند و نفت مسجد سلیمان و نساجی که از لیگ یک به لیگ برتر صعود کردهاند جانشین این دو تیم شدهاند.
گستره تیم های لیگ هجدهم نسبت به لیگ هفدهم تاحدودی تغییر کرده است. در فصل جدید اصفهان و تبریز مثل گذشته دارای دو سهمیه هستند اما از سهمیه مشهد کاسته شده و حالا مشهد تنها پدیده را در لیگ برتر دارد.
استانهای بوشهر و گیلان نیز مثل فصل قبل دارای یک سهمیه در لیگ برتر هستند و از سهمیه تهران هم به دلیل سقوط نفت یک سهمیه کاسته شد و تهران با پرسپولیس، استقلال، سایپا و پیکان در لیگ هجدهم حضور دارد. با اضافه شدن نفت مسجد سلیمان به لیگ برتر سهمیه استان خوزستان به ۴ افزایش یافت و مازندران هم برای اولین بار در لیگ برتر دارای یک تیم شد و قدیمی ترین و پرهوادار ترین تیم استان مازندران که نساجی باشد نماینده این استان فوتبال خیز در لیگ برتر است.
از بین ۱۶ تیم لیگ برتری تکلیف تعداد قابل ملاحظهای از نیمکتهای آن مشخص نیست و تنها تعداد اندکی از این تیم ها سرمربیان فصل بعد خود را شناختهاند که در گزارشی به آخرین وضعیت این نیمکتها اشاره می کنیم.
* سرخابیها و مربیان خارجی
استقلال و پرسپولیس از جمله تیمهایی هستند که هنوز فصل برای آنها به اتمام نرسیده اما در عین حال تکلیف نیمکت این دو تیم هم برای فصل آینده مشخص است. برانکو برای چهارمین فصل پیاپی روی نیمکت پرسپولیس خواهد نشست تا تبدیل به یکی از مربیان با سابقه و با ثبات در لیگ برتر شود. اگر مهاجری برای فصل بعد روی نیمکت پدیده بنشیند تنها مربی است که از نظر ثبات در یک تیم از برانکو جلوتر خواهد بود.
وضعیت شفر و استقلال هم شبیه به شرایط برانکو نیست. آبی ها قبل از آنکه فصل را به صورت کامل به اتمام برسانند با شفر تمدید کردند تا آنها نیز دغدغه انتخاب مربی فصل آینده را نداشته باشند. شفر در لیگ هجدهم برای دومین فصل پیاپی روی نیمکت آبیها خواهد نشست و حالا انتظارات نیز از او بالا رفته است. باید دید در پایان این لیگ تکلیف رقابت سرخابیها با برانکو و شفر به کجا خواهد کشید.
* رقابت اصفهانیها برای تصاحب قلعه نویی
امیر قلعه نویی هنوز سرمربی ذوب آهن است اما از مدتها پیش شایعه حضور وی روی نیمکت سپاهان به گوش می رسد. شواهد نیز گویای این مطلب است که حضور پر افتخار ترین مربی لیگ برتر در سپاهان خیلی هم دور از واقعیت نمیتواند باشد. این در حالی است که ذوب آهنی ها هم به دلیل موفقیتهای امیر قلعه نویی در این تیم نمیخواهند به راحتی او را از دست بدهند تا چنین به نظر برسد که رقابت داغی بین تیم های اصفهانی برای تصاحب امیر قلعه نویی در گرفته باشد.
امیر قلعه نویی گزینه اول هر دو تیم اصفهانی است، اما اگر سپاهانی ها به هر دلیلی نتوانند سرمربی سابق شان را به نیمکت داغ این تیم بازگردانند گزینه دوم شان می تواند یک مربی خارجی باشد. سپاهان که سالهاست از دایره قدرت فوتبال خارج شده و در یگ هفدهم هم با سلام و صلوات به صورت ناپلئونی در لیگ باقی ماند، حالا چاره کار برای بازگشت به قطب های فوتبال ایران را استخدام یک مربی داخلی بزرگ و امتحان پس داده یا یک مربی خارجی میداند.
اما گزینه دوم ذوب آهن در صورت عدم توافق با قلعه نویی برخلاف سپاهانیها خارجی نیست. در صورت جدایی قلعه نویی از ذوب آهن مدیران این باشگاه به سمت و سوی مربیان جوان داخلی خواهند رفت. آنها تجارب خوبی از حضور گلمحمدی در سالهای گذشته روی نیمکت شان داشتهاند و به احتمال زیاد رویکردشان به استفاده از مربیانی از این جنس خواهد بود.
* پیکان و فولاد با مربیان سابق
پیکان با مجید جلالی تمدید کرد تا آقا مجید همچنان پای ثابت لیگ برتر باشد و از با سابقه ترین مربیان شاغل در این مسابقات. پیکان فصل قبل را با ایستادن در رده ششم به پایان رساند و گویا این نتایج مدیران این باشگاه را راضی نگاه داشته تا یکی از اولین باشگاههایی باشند که با مربی فصل گذشته شان تمدید کرده است.
این اتفاق برای فولاد هم افتاه است. پورموسوی با فولاد قرارداد دو ساله داشت و به نظر هم نمیرسد فولادیها قصدی به جز استفاده از پورموسوی برای فصل آینده داشته باشند. پارس جنوبی و تارتار هم علی الظاهر مشکلی برای فصل بعد ندارند و بعید است که این ترکیب برای آغاز فصل آتی به هم بخورد.
* دایی و سایپا
سایپا و دایی مثل همیشه با هم و در کنار هم موفق بودند. اما هنوز به طور کامل مشخص نیست که این ترکیب برای فصل بعد هم حفظ خواهد شد یا خیر. هرچند به نظر نمیرسد که طرفین مشکلی برای ادامه همکاری داشته باشند، اما در عین حال هنوز هیج اظهار نظری از سوی دایی و مدیران سایپا برای فصل بعد انجام نشده است. اما با این وجود به نظر نمیرسد که سایپا و دایی در لیگ هجدهم از هم جدا شوند.
* صنعت نفت و کمالوند
شواهد نشان میدهد احتمال ادامه همکاری کمالوند و صنعت نفت در فصل بعد ضعیف باشد. هرچند صنعت نفت با کمالوند نتایج قابل قبولی گرفت، اما چنین به نظر میرسد که نه کمالوند میل چندانی برای ادامه همکاری با صنعت نفت دارد و نه صنعت نفتیها تمایلی برای ادامه همکاری با کمالوند. در این میان نیم نگاه کمالوند به نشستن بر روی یکی از تیمهای لیگ برتری در شهر تبریز است. همانطور که عبدالله ویسی که گویا دیگر جایی روی نیمکت استقلال خوزستان ندارد نیم نگاهی به نشستن روی نیمکت تیم صنعت نفت دارد.
* جدایی کریمی از گسترش
شاید گسترش بعد از استخدام فیروز کریمی نفسی به راحتی کشید و به منطقه امن جدول رسید. اما شواهد گویای این مطلب است که مدیران گسترش تمایلی به ادامه همکاری با کریمی ندارند و در پی قطع رابطه همکاری با وی و استخدام یک مربی جدید هستند. در این صورت مربی جدید گسترشیها حتما ایرانی و احتمالا یکی از مربیان جوان که سابقه کار در لیگ برتر را دارند خواهد بود.
* تراکتورسازی در بلاتکلیفی
تراکتورسازی یکی از تیمهای کاملا بلاتکلیف است. نه تنها تکلیف نیمکت این تیم برای فصل بعد مشخص نیست، بلکه حتی تکلیف مالکیت این باشگاه و مدیریت آن هم مشخص نیست. آگهی مزایده این باشگاه امروز رسما در روزنامههای کثیرالانتشار درج گردید تا متقاضیان خرید این باشگاه قدم پیش بگذارند. تا زمانی که تکلیف مالکیت و مدیریت این باشگاه که قرار است دیگر نظامی هم نباشد روشن نشود، نمیتوان در خصوص نیمکت این تیم گمانه زنی کرد.
* شرایط نا مشخص پدیده
اگر پدیده در لیگ برتر باقی بماند و همچنان تیمداری کند، بعید است هدایت این تیم به فردی به جز محمدرضا مهاجری سپرده شود. مهاجری در چهار فصل اخیر روی نیمکت این تیم نشسته و با ثبات ترین مربی در یک تیم است که عملکردش نیز همواره مورد قبول مجموعه پدیده بوده است. اما در خصوص ادامه فعالیتهای ورزشی این باشگاه حرف و حدیثهایی هست و چه بسا امتیاز این تیم هم واگذار شود.
* استقلال خوزستان
مدیران این باشگاه اعلام کردند ویسی دیگر جایی در آن ندارد و با صمد مرفاوی بعنوان سرمربی جدید توافق کردند. اما تنها سه چهار روز بعد از این انتخاب استقلال خوزستان خود با مشکلات مدیریتی مواجه شده و اخبار تایید نشده ای حکایت از برکناری مرفاوی قبل از آغاز به کار میدهد. تکلیف نیمکت این تیم هم برای فصل بعد مشخص نیست.
* سپیدرود در مراحل انتخاب سرمربی
نماینده شهر باران در لیگ برتر فصل را با علی کریمی به پایان رساند اما قطعا با علی کریمی فصل جدید را آغاز نخواهد کرد. مدیران این باشگاه در حال بررسی عملکرد گزینههای مورد نظرشان هستند. گزینههایی که در بین آنها علی نظرمحمدی هم قرار دارد. گزینه ای که شاید شانسی به مراتب بیشتر از سایر گزینه ها داشته باشد.
* تیمهای صعود کرده
نفت مسجد سلیمان و نساجی با فکری و نکونام لیگ برتری شدند و منطقی این است که کار را با همین دو آغاز کنند. این موضوع شاید در مورد نفت مسجد سلیمان صدق کند و این تیم با فکری کارش را در لیگ برتر آغاز کند، اما بعید است نساجی و نکونام با هم وارد لیگ برتر شوند. بعید نیست نساجی با یک مربی به جز نکونام و نکونام با تیمی به جز نساجی آغازگر لیگ هجدهم باشند.
* اتوبوس مربیان
پرسپولیس، استقلال، پیکان و نفت مسجد سلیمان تنها تیمهایی هستند که به صورت قطعی مربیان فصل بعدشان مشخص هستند تا تکلیف برانکو، شفر، جلالی و فکری هم روشن باشد. در حلقه دوم تیم هایی که تکلیف شان تقریبا مشخص است میتوان به سایپا، پارس جنوبی و فولاد اشاره کرد. احتمال جدایی دایی، تارتار و پورموسوی از این تیم ها خیلی کم است. اما سایر تیمها هنوز روی نیمکت بلاتکیف هستند.
در حالی که ذوب آهن، صنعت نفت، گسترش فولاد، تراکتورسازی، پدیده، استقلال خوزستان، سپیدرود، سپاهان و نساجی صاحبان نیمکت شان را به درستی نمیشناسند. از مربیانی که فصل گذشته در مقاطع مختلف در لیگ برتر فعالیت کردند و شانس تقسیم این نیمکتها را دارند میتوان به علیرضا منصوریان، امیر قلعه نویی، فراز کمالوند، فیروز کریمی، یحیی گلمحمدی، رضا مهاجری، عبدالله ویسی، علی نظر محمدی، علی کریمی، علی دایی و جواد نکونام اشاره کرد.
همچنین هستند مربیانی که فصل گذشته در لیگ برتر حضور نداشتند اما برای در دست گرفتن هدایت یکی از این تیمها بدون شانس نیستند. افرادی مثل پرویز مظلومی، حسین فرکی، صمد مرفاوی، فرهاد کاظمی، دراگان اسکوچیچ و… در مجموع میتوان گفت بعید است که نیمکتهای باقی مانده لیگ برتری به افرادی خارج از این چرخه که یاد کردیم دست به دست شود. مگر آن که مربیان جدیدی که از خارج از مرزهای ایران وارد فوتبال ایرانی شوند که آن هم به دلیل نوسانات نرخ ارز قدری بعید به نظر می رسد.