وبسایت باشگاه سپیدرود رشت
روند تغییرات لوگوی باشگاه سپیدرود از بدو تأسیس تاکنون
وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود – تیم فوتبال سپیدرود رشت برای نخستین بار در چهار سال اخیر با لوگویی جدید بر روی سینههای بازیکنان در لیگ برتر حاضر شد و در برابر پرسپولیس تهران صفآرایی کرد.
به گزارش سایت سپیدرود و به نقل از خبرگزاری فارس، ساعاتی پیش از آغاز دیدار سپیدرود مقابل پرسپولیس در هفته هفتم رقابتهای لیگ برتر فوتبال از لوگوی جدید سپیدرود رونمایی شد، لوگویی که با واکنشهای متفاوت از سوی هواداران سپیدرود مواجه شد.
تیم نیمقرنی گیلان زمین در سال ۱۳۴۷ با نام «سلامت بخش» توسط مرحوم سلامتبخش تأسیس شد و در ابتدای تأسیس بهصورت غیرحرفهای در لیگ محلات رشت فعالیت داشت، این تیم در سال ۱۳۵۲ به پیشنهاد مرحوم غلامرضا صومی به «سپیدرود» تغییر نام داد و در سال ۱۳۵۳ به لیگ دسته دوم فوتبال راه یافت.
تغییر نام سپیدرود در سال ۱۳۵۲ و همزمانی این تغییر نام با میزبانی ایران در بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران باعث شد لوگوی پیشنهادی این تیم المانهایی از المپیک ۱۹۷۴ تهران به خود ببیند، مهمترین المان بهکاررفته در لوگوی سپیدرود، پنج حلقه المپیکی است که نشان از پنج قاره جهان دارد.
سپیدرود در اوایل دهه هشتاد شمسی مالک جدیدی به نام نجفی را به خود دید، نجفی در نخستین گام و در راستای حرفهای سازی باشگاه اقدام به تغییر لوگوی باشگاه کرده و لوگویی شکیل برای این تیم سرخپوش رشت طراحی کرد، لوگویی که به مدت ۱۲ سال بر روی سینههای بازیکنان سپیدرود درخشید.
با انصراف نجفی از تیم داری و حضور غلامی در سال ۹۴ بر مسند مالکیت سپیدرود رشت، لوگوی این تیم دستخوش تغییر و تحول شد، لوگویی که مهمترین تغییر آن، نقش بستن سال تأسیس این باشگاه در آن بهواسطه پیشنهاد مدیریت وقت روابط عمومی و رسانهای این باشگاه بود.
شکیل تر شدن لوگو در سال ۹۴
مدیر وقت روابط عمومی و رسانهای باشگاه سپیدرود با اشاره به سیر تغییر و تحولات لوگوی سپیدرود اظهار کرد: پس از تغییر نام باشگاه سپیدرود در سال ۱۳۵۲ لوگویی برای این باشگاه به پیشنهاد مرحوم صومی با حال و هوای المپیک آسیایی تهران طراحی شد، این لوگو برای نخستین بار توسط نجفی مالک وقت باشگاه سپیدرود دستخوش تغییر و تحول شد.
رادنی دیدار با اذعان به تاریخ سازی مرحوم بیژن شعار در سپیدرود افزود: در اواسط دهه ۶۰ شمسی، مرحوم شعار تیم سپیدرود را در اختیار گرفت و به بالاترین سطح فوتبال ایران رساند، مهندس شعار بر لوگوی اولیه باشگاه وفادار ماند و تغییری در لوگوی باشگاه ایجاد نشد، مضاف بر اینکه در آن سال ها به واسطه جنگ تحمیلی، حک شدن لوگو بر لباس بازیکنان چندان متداول نبوده است.
وی با اشاره به تغییر لوگوی این باشگاه در سال ۹۴ برای دومین بار تصریح کرد: لوگوی سپیدرود برای دومین بار در سال ۹۴ دستخوش تغییر و تحول شد، ابتدا در دو مرحله در سایت رسمی وقت باشگاه سپیدرود رشت فراخوانی برای ارائه طرحهای پیشنهادی ارائه کردیم که هیچیک مورد تائید تیم طراحی لوگو قرار نگرفت.
مدیر وقت رسانهای و روابط عمومی باشگاه سپیدرود با اشاره به شکیلتر شدن لوگو در سال ۹۴ گفت: به پیشنهاد بنده چند تغییر در لوگوی جدید اعمال شد که مهمترین آن نقش بستن تاریخ تأسیس باشگاه نیمقرنی سپیدرود در لوگو بوده است، برش دایرهای لوگو و تغییر فونت از دیگر تغییرات لوگو در سال ۹۴ بوده است.
دیدار با بیان اینکه لوگوی تغییریافته در سال ۹۴ مورد استقبال هواداران قرار گرفت بیان کرد: پس از طراحی لوگوی جدید و رونمایی در سایت رسمی وقت باشگاه از هواداران پیرامون این طراحی نظرسنجی شد که با استقبال اکثریت سپیدرودیها مواجه شد.
تغییر لوگو برای سومین بار در تیمی با دومالک
دومین تغییر لوگو در باشگاه سپیدرود رشت آخرین تغییر نبوده است و این باشگاه یکبار دیگر در سال ۹۷ دست به تغییرات جزئی در لوگوی خود زد، تغییراتی که این بار بدون نظرخواهی از هواداران انجام شد.
سال ۹۷ سال تغییر و تحولات عجیبوغریب در سپیدرود بوده است، تیمی با دو مالک که هر یک ادعای برحق بودن مالکیت خود را داشتند،تن زاده که به مدت نیمفصل مالکیت این باشگاه را در اختیار خود داشت باشگاه «سپیدرود رشت» را به نام خود ثبت کرد و مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان بهناچار تیمی بانام «سپیدرود گیلان» را تأسیس و در اختیار محمد نوین قرار داد.
نوین خیلی زود از مدیریت باشگاه سپیدرود کنار گذاشته شد و در رفتوآمدی غیر شفاف، مالکیت باشگاه سپیدرود در اختیار نزدیکان علی کریمی قرار گرفت، تغییر مالکی که هرگز از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان بهعنوان متولی این تیم شفافسازی نشد و کریمی نیز میل چندانی به مصاحبه در این زمینه ندارد.
حضور علی کریمی در رأس باشگاه سپیدرود که عدهای وی را مالک اصلی این باشگاه میدانند سبب تغییرات اساسی در تنها نماینده لیگ برتری فوتبال شده است، مهمترین تغییر در این باشگاه را میتوان تغییر لوگوی سپیدرود قلمداد کرد، تغییر لوگویی که چندان بیربط به ثبت لوگوی «سپیدرود رشت» توسط جواد تن زاده نیست.
به دلیل محدودیتهای حقوقی، لوگوی جدید سپیدرود با تغییراتی همراه شد، در لوگوی جدید دایره به چندضلعی تبدیلشده و فونت نوشتاری لوگو تغییر یافته، اضافه شدن خوشههای برنج به لوگو باعث بومیسازی این لوگو شده است.
طیفی از هواداران سپیدرود که مخالف تغییر لوگوی باشگاه هستند انتقادات جدی به این تغییرات دارند، این طیف که تعدادشان کم نیست در فضای مجازی هشتکی با نام «#نه_به_لوگو_جدید» به راه انداختهاند و مهمترین انتقاد آنها قرابت لوگوی جدید به لوگوی پرسپولیس تهران است و ترس از دست رفتن هویت مستقل این باشگاه نیمقرنی را دارند.
طیف مخالف تغییر لوگو، عوض کردن لوگو را توهین به هواداران سپیدرود میدانند و با بیان اینکه لوگوی سپیدرود شناسنامه این تیم است خواهان بازگشت به لوگوی قبلی هستند.
در سوی مقابل طیفی از هواداران سپیدرود قرار دارند که تغییرات لوگو را حق طبیعی مالکان جدید باشگاه میدانند، هواداران موافق تغییر لوگو با اشاره به تغییر لوگو در تیمهای بزرگ اروپایی، این تغییرات را امری متداول و مرسوم میدانند و تنها انتقاد آنها عدم نظرخواهی از هواداران در تغییر لوگو است.