وب سایت رسمی باشگاه فرهنگی ورزشی سپیدرود – این روزها انتقادات زیادی مطرح می شود که چرا باشگاه پس از صعود، هیچ کاری انجام نمی دهد. نه تکلیف بازیکنان و کادر فنی مشخص است و نه این که برای حضور در لیگ ۱ تدارکی دیده نمی شود و نه این که هواداران در جریان مسایل قرار نمی گیرند.
واقعیت این است که سکوت باشگاه تاکنون برای حفظ آرامش اجتماعی، پرهیز از ایجاد تنش و طی شدن امور در مجاری حقوقی خود بوده است؛ اما از آن جا که این سکوت و پی گیری ها، نتیجه ای نداشته است و از سوی دیگر، شرایط ارتش سرخ به تدریج به مرحله هشدار رسیده است و ممکن است شرایط داماش، در صورتی دیگر برای سپیدرود تکرار گردد و لازم می داند، مراتب زیر را جهت اطلاع هواداران منتشر نماید:
۱- به اعتبار پروانه صادره از سوی اداره کل ورزش و جوانان، آقای دکتر احسان غلامی به عنوان مالک و آقای محمد پورمحسن به عنوان مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی سپیدرود رشت، معرفی شدند. این باشگاه در فصل ۹۳ – ۹۴ به عنوان نماینده استان گیلان در لیگ ۲ آزادگان شرکت کرد و به رغم صرف هزینه ها و شایستگی های فراوان، موفق به صعود به لیگ ۱ نشد.
۲- پس از پایان فصل، با نظر مالک محترم با کلیه بازیکنان تسویه حساب کامل مالی انجام گرفت و بخشی از مطالبات کادر فنی – به جز آقای ناظمی که هیچ مزدی نگرفت – نیز پرداخت گردید.
۳- مالک محترم در همان روزهای پایان بازی های فصل ۹۳-۹۴ لیگ ۲، به دلایل موجهی اعلام داشت که حاضر به ادامه باشگاه داری نیست و طی نامه ای این موضوع را به اداره کل ورزش و جوانان اعلام کرد و البته تصریح کرد که در تعیین تکلیف وضعیت حقوقی سپیدرود الباقی مطالبات کادر فنی و آقای ناظمی پرداخت شود، در واقع، با نامه انصراف آقای غلامی و از منظر حقوقی، رابطه حقوقی مالک و باشگاه قطع گردید و اداره کل ورزش و جوانان، مسئولیت این امر را عهده دار شد.
۴- مدیرعامل باشگاه به علت سرمایه گذاری انجام شده، پی گیری هواداران و اعتقاد به ظرفیت های فوتبال رشت و توانایی بازیکنان، بدون این که اداره کل ورزش و جوانان مداخله ای انجام دهد، با تلاش شخصی و با همکاری مجموعه مدیریتی باشگاه، فصل ۹۴- ۹۵ را با بستن یک تیم با کفایت، آغاز کرد و در طول فصل هم به جز کمک هایی که شورای شهر رشت ( ۲۲۵ میلیون تومان کمک نقدی که ۱۰۰ میلیون تومان آن پاداش صعود بود و مابقی به صورت غیرنقدی شامل تامین اسکان بازیکنان در بازی های خانگی و اتوبوس در برخی از بازی های خارج از خانه ) و کمک ۵/۷۸ میلیون تومانی استانداری در چند روز پایانی لیگ و مساعدت اداری برخی از دستگاه ها، کسی از باشگاه توضیح نخواست که با کدام بودجه و با چه پشتوانه ای قدم به بازی های سخت لیگ گذاشته اید و متولی حقوقی این تیم چه کسی است؟
۵- با پیش بینی احتمال وقوع برخی از حوادث در آینده و با آگاهی از انصراف جناب آقای غلامی، طی نامه شماره ۶۸۴ مورخ ۲۲/۹/۹۴ به اداره کل ورزش و جوانان درخواست شد که مالکیت باشگاه ورزشی سپیدرود به نام مدیرعامل آن انتقال یابد. از منظر منطقی و اقتصادی، ارایه چنین درخواستی، نوعی خودکشی مالی و اجتماعی، به شمار می رفت و اگر سپیدرود به هر دلیلی صعود نمی کرد، مدیرعامل آن باید متحمل هزینه ۵/۲ میلیاردی می شد و این ریسک به خاطر خدمت به فوتبال رشت و هواداران سپیدرود انجام گردید. تا این که سپیدرود مغرورانه صعود کرد و ده ها هزار نفر از مردم رشت و گیلان از این حادثه مبارک، شاد گردیدند و مصیبت سقوط ملوان و داماش با این پیروزی، تحت الشعاع قرار گرفت.
۶- پس از پایان صعود سپیدرود به لیگ ۱ و برای آماده سازی تیم برای حضور در مسابقات سخت آتی و پیش گیری از وقوع اتفاقات ناگوار برای سپیدرود، به طور مکرر به اداره کل مراجعه شد و طی نامه شماره ۸۵۹ مورخ ۱۶/۳/۹۵ درخواست شد تا وضعیت مالکیتی سپیدرود مشخص گردد. موضع مشخص این بود یا مالکیت به نام مدیرعامل تثبیت گردد و یا این که هر شخص حقوقی و یا حقیقی که علاقمند است، مالکیت سپیدرود را در اختیار بگیرد و با توجه به شرایط جدید، باشگاه بتواند با بازیکنان و کادر فنی و سایرین، تسویه مالی انجام دهد و با انتخاب سرمربی و جذب بازیکنان جدید، با قدرت در بازی های لیگ ۱ حضور یابد؛ اما مجموع مذاکرات و نشست ها و پی گیری ها، منتج به نتایجی نشده و با گذشت بیش از یک ماه از پایان بازی ها و در حالی که دیگر تیم ها با سرعت خود را تجهیز می کنند، سپیدرود رشت هنوز بلاتکلیف و منتظر تصمیم اداره کل ورزش و جوانان است.
۷- نظر به این که سرنوشت سپیدرود محبوب و مردمی، در پیچ و خم های نامعلوم اداری و شاید تحت تاثیر برخی مداخلات که انشالله و در صورت لزوم در بیانیه های بعدی به طور صریح اعلام می شود، هم چنان در معرض ابهام است و جنگ رسانه ای خرید داماش و سپیدرود از سوی شورا و شهرداری و حامیان ذی نفعش در جریان می باشد و اداره کل ورزش و جوانان هم چنان تصمیم نمی گیرد، برای این که در پیشگاه خدای کریم ، دستگاه های مسئول و به ویژه هواداران و دلدادگان سپیدرود به بی مسئولیتی و بی انگیزگی و بی تفاوتی متهم نشویم و شور و نشاط موجود مردم از صعود سپیدرود به نقمت و نفرین، تبدیل نشود، صریحا خواستار تعیین تکلیف سپیدرود در اسرع وقت می باشیم.
۸- سپیدرود یک باشگاه مردمی و با سرمایه اجتماعی بسیار بالایی است و هواداران دل پاک و بی ادعای رود سپید اجازه نمی دهند که این سرمایه ناب و صادقانه، در خدمت اهداف اداری، سیاسی، قومی و اقتصادی بعضی ها قرار گیرد. هواداران سپیدرود بدانند، با توجه به شرایط تعلیق مالکیتی موجود، سپیدرود در معرض آسیب پذیری جدی است و به همین دلیل تیم مدیریتی کنونی سپیدرود صریحا اعلام می دارد از انجام هرگونه اقدام تعهد آور مالی، اخلاقی، اجتماعی و حقوقی تا تعیین تکلیف وضعیت باشگاه، معذور بوده و به علت از دست رفتن فرصت زمان، هیچ مسئولیتی را به عهده نمی گیرد.