وبسایت باشگاه سپیدرود رشت

تاریخچه کامل باشگاه سپیدرود رشت

سپیدرود ریشه دار ترین تیم استان گیلان است که توسط بخش خصوصی در سال ۱۳۴۷ تاسیس شد و تا به امروز توانسته است به عنوان یکی از معدودترین تیم های به معنی واقعی کلمه خصوصی به حیات خود ادامه دهد.

وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود در سال ۱۳۴۷ (۱۹۶۸)، تیم فوتبال سلامت بخش نخستین تیمی بود که در رشت و گیلان برای ارتقا فوتبال و رشد جوانان در این رشته پرطرفدار تاسیس شد تا این که با خرید سلامت بخش، باشگاه سپیدرود رشت در سال ۱۳۵۳ همزمان با بازی های آسیایی تهران (۱۹۷۴) رسما آغاز به فعالیت کرد. مرحوم غلامرضا صومی بنیانگذار سپیدرود بوده است.

žرنگ پیراهن اول سپیدرودی ها از بدو تأسیس تاکنون قرمز می باشد و پیراهن دوم آن به رنگ سپید است. سپیدرودی ها معروف به ارتش سرخ گیلان می باشند.

žسپیدرود رشت در سال های ۱۳۵۹ لغایت ۱۳۶۸ یکی از تیم های مطرح باشگاهی در سطح ملی بوده است.

افتخارات:

قهرمان جام بین المللی آقاخان بنگلادش در سال ۱۳۵۶

قهرمان جام انقلاب در سال ۱۳۵۹

قهرمان لیگ گیلان در سال های ۱۳۶۱ و ۱۳۶۴

قهرمان جام بین المللی خزر در سال های ۱۳۷۱ و ۱۳۸۱

قهرمان جام حذفی گیلان در سال ۱۳۷۳

نایب قهرمان لیگ گیلان در سال های ۱۳۶۰، ۱۳۶۳، ۱۳۶۵، ۱۳۶۶، ۱۳۶۸، و ۱۳۷۰

سپیدرود در جام تخت جمشید:

سپیدرود در سه دوره لیگ دسته دوم جام تخت جمشید حضور داشت. که در سال های ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶ به مقام چهارم این لیگ دست یافت.

سپیدرود در دوره سوم لیگ دو تخت جمشید در سال ۱۳۵۷ در حالی که تا دو هفته به پایان مسابقات در رتبه نخست قرار داشت و تیم سپاهان اصفهان در مکان دوم بود، لیگ تخت جمشید به دلیل انقلاب اسلامی ایران نیمه تمام رها گردید و سپیدرود شانس حضور در لیگ دسته اول تخت جمشید را از دست داد.

سپیدرود در لیگ آزادگان:

سپیدرود در سال ۱۳۷۱ در دومین سال تشکیل لیگ آزادگان در لیگ دسته اول (همان لیگ برتر فعلی) حضور داشت. در گروه سپیدرود تیم های کشاورز تهران، استقلال تهران، تراکتورسازی تبریز، صنعت نفت آبادان، شهرداری جوان ساری، جنوب اهواز و کمای شیراز حضور داشتند.

نتایج سپیدرود در لیگ دسته اول آزادگان:

کشاورز ۴ – ۱ سپیدرود ، سپیدرود ۱ – ۱ کشاورز

استقلال ۱ – ۰ سپیدرود ، سپیدرود ۰ – ۰ استقلال

سپیدرود ۳ – ۰ صنعت نفت آبادان، صنعت نفت آبادان ۲ – ۰ سپیدرود

سپیدرود ۱ – ۲ تراکتورسازی ، تراکتورسازی ۴ – ۰ سپیدرود

شهرداری جوان ساری ۱ – ۱ سپیدرود ، سپیدرود ۱ – ۰ شهرداری جوان ساری

جنوب اهواز ۲ – ۱ سپیدرود ، سپیدرود ۱ – ۲ جنوب اهواز

کمای شیراز ۲ – ۰ سپیدرود ، سپیدرود ۰ – ۱ کمای شیراز

žسپیدرود در فوتبال گیلان:

žسپیدرود رشت و ملوان انزلی از قدیمی ترین، مردمی ترین و ریشه ای ترین باشگاه های فوتبال گیلان می باشند. در واقع فوتبال گیلان را با سپیدرود و ملوان می شناسند. قبل از فعالیت سپیدرود، باشگاهی بنام سلامت بخش فعالیت داشت . اکثر بازیکنان تیم سلامت بخش به سپیدرود آمدند تا تیم محبوب قرمزهای گیلان در سال ۱۳۵۳ متولد شود. مکان باشگاه سلامت بخش در اطراف سبزه میدان رشت بود.

žاوج قدرت سپیدرود در سال های دور و در دهه ۶۰ بود. در سال هایی که فوتبال گیلان فقط یک قطب به نام ملوان انزلی داشت، درخشش سپیدرود رشت، فوتبال گیلان را به دو قطبی شدن سوق داد تا این رقابت موجب رشد فنی فوتبال گیلان و معرفی بازیکنانی بزرگ در فوتبال گیلان و ایران شود.

žحضور در ۴ دوره لیگ قدس در زمان جنگ تحمیلی تحت عنوان منتخب گیلان که شاکله این تیم از سپیدرود بوده است و کسب یک نایب قهرمانی و دو عنوان چهارمی در این مسابقات

žگیلان در دهه ی شصت به همراه تهران قطب فوتبال کشور بود و بازی های ملوان و سپیدرود یکی از مهمترین شهرآورد های کشور بوده است.

جاوید جهانگیری در جام آقاخان

تاریخچه باشگاه سپیدرود: ظهور سپیدرود بزرگ

با سپاس از رسول حقدوست، ایرج خوالی، مهرزاد نوغانی و سایر پیشکسوتان گرامی

سلامت بخش نام یک باشگاه بدنسازی و کشتی زورخانه ای بود که در محل سبزه میدان رشت قرار داشت که نام باشگاه از نام صاحب و موسس مرحوم سلامت بخش شکل گرفته بود. مرحوم غلامرضا صومی در آن زمان یعنی دهه ۴۰ با مرحوم سلامت بخش دوست بود و در باشگاه ایشان فعالیت می کردند.

تا اینکه با بالا گرفتن تب فوتبال در اواسط دهه ۴۰ صومی را بر آن داشت تا یک تیم فوتبال با نام سلامت بخش تاسیس کند تا در بازی های محلات رشت شرکت کند. در سال ۱۳۴۷ این تیم با نام سلامت بخش شکل گرفت و در بدو تاسیس در فوتبال محلات شرکت کرد و بلافاصله به لیگ باشگاه های رشت صعود کرد.

در آن زمان فوتبال گیلان در دو منطقه رشت و انزلی خلاصه می شد و کلا به جز تهران که لیگ باشگاه  های متمرکز داشت در استان های دیگر فوتبال به صورت محلات و شهر به شهر انجام می شد.

در لیگ رشت تیم هایی نظیر تاج رشت، ایرانمهر، همایون، دارایی، سلامت بخش و پاس حضور داشتند و در لیگ انزلی هم تیم هایی مانند گیو، تاج، گمرک و خسرو پرویز حضور داشتند.

سال ۱۳۴۸ هم که ملوان تاسیس شد حضور داشتند که ملوان بعد از تاسیس همواره قهرمان انزلی بود و قهرمان رشت هم اغلب تاج، دارایی و ایرانمهر بودند در کل قهرمانی بین تیم ها چرخشی بود و تیم سلامت بخش هم هرگز موفق به کسب قهرمانی و نتیجه مطلوب در این مسابقات نشد.

در کل باید اشاره کنیم که هرگز تیم های سایر شهرها با هم مسابقه رو در رو نداشتند مگر بازی های دوستانه و تدارکاتی. در سال ۱۳۵۲ قرار شد نخستین دوره مسابقات لیگ سراسری برگزار شود تا فوتبال از حالت محلات خارج شده و به سمت حرفه ای گام بردارد.

برای این منظور قرار شد که مسابقات انتخابی برای حضور در لیگ تخت جمشید انجام شود تا دوازده تیم به لیگ دسته اول تخت جمشید راه یابند. از این رو نمایندگان استان ها که موقعیت و امکانات بهتری نسبت به بقیه داشتند در یک دوره مسابقه منطقه ای باهم مسابقه می دادند تا دوازده تیم برتر به لیگ تخت جمشید صعود کنند.

قهرمان منطقه انزلی، ملوان و قهرمان رشت، تاج رشت بودند که به این مسابقات راه یافتند. ملوان به منطقه جنوب رفت و به عنوان تیم سوم به لیگ یک تخت جمشید صعود کرد.

تاج رشت هم در بازی های منطقه شمال که در رشت برگزار شد نتوانست سهمیه کسب کند و تاج تهران و ماشین سازی از این منطقه صعود کردند.

در همین سال یعنی اواخر سال ۱۳۵۲ و با شروع بازی های آسیایی مرحوم صومی نام تیم سلامت بخش را به نام سپیدرود تغییر داد تا هم طرفداران تیم بیشتر شوند و هم تیم شخصیت و کلاس بهتر و بالاتری به خودش بگیرد.

اولین دوره مسابقات متمرکز لیگ دو در سال ۵۳ برگزار شد و اواخر سال ۵۲ و با تغییر نام سلامت بخش به سپیدرود یک دوره مسابقه انتخابی در رشت برگزار شد تا قهرمان این مسابقات به لیگ دو راه پیدا کند.

سپیدرود و تیم پپسی رشت به فینال این مسابقات راه پیدا کردند که متاسفانه تیم سپیدورد این بازی را یک صفر واگذار کرد. اما در آن دوره برای صعود تیم ها به لیگ چند فاکتور لازم بود که تیم پپسی فاکتورهای مورد قبول فدراسیون جهت شرکت در لیگ را نداشت.

فاکتور هایی نظیر تماشاگر، زمین تمرین، زمین مسابقه و بودجه. سرهنگ رضایی نماینده فدراسیون و ناظر بازی های رشت بود که امکانات پپسی را تایید نکردند و به خاطر نفوذ منطقه ای مرحوم صومی و  داشتن امکانات لازم تیم سپیدرود به لیگ دو صعود کرد و تیم پپسی رشت را به جام خزر فرستادند و نخستین حضور سپیدرود در جام دسته دوم کشور شکل گرفت.

در آن سال مربی سپیدرود مجید شاملو بودند (از سال ۵۴ به بعد احمد صومی به عنوان کمک مربی به کادر اضافه شدند) و در نخستین حضور سپیدرود در سال ۵۳ توفیقی حاصل نشد.

در آن سال ها تعداد ۱۰ تیم در لیگ دو حضور داشتند که یک تیم از تهران و یک تیم از شهرستان به لیگ یک صعود می کردند تا سال ۵۶ که این قانون برداشته شد و دو تیم اول و دوم مستقیم به مسابقات راه پیدا می کردند و تعداد تیم ها هم به ۱۲ تیم افزایش یافت و سپیدرود میانه جدولی سالهای اول به تیم قدرتمند سال ۵۵ و ۵۶ تبدیل شد.

سپیدرود با جذب بازیکنان بومی و غیربومی به یک تیم قدرتمند تبدیل شد بازیکنانی نظیر جمشید پذیرا و کاوه کاویانپور، رسول حقدوست، محمد احمدپور جوان و چند بازیکن دیگر همواره جزو مدعیان بود و در کمال بدشانسی و ناداوری ها سپیدرود هرگز نتوانست به لیگ یک تخت جمشید صعود کند.

سال ۵۵ سپیدرود رشت در گروه خودش چهارم شد و در سال ۵۶ هم با حق کشی فدراسیون نتوانست به لیگ یک صعود کند. جدول و نتایج تیم در سال ۵۵ ادامه دارد.

بریده مجله ورزشی در ارتباط با سپیدرود

نتایج سپیدرود در لیگ دسته دوم سال ۵۵

سپیدرود ۰ راه آهن ۱ راه آهن ۰ سپیدرود ۲
سپیدرود ۱ تراکتورسازی ۱ تراکتور ۱ سپیدرود ۰
سپیدرود ۰ بانک سپه ۰ بانک سپه ۰ سپیدرود ۲
سپیدرود ۱ رستاخیز ۰ رستاخیز ۰ سپیدرود ۰
سپیدرود ۰ بوتان ۰ بوتان ۲ سپیدرود ۲
سپیدرود ۰ تهران جوان ۰ تهران جوان ۱ سپیدرود ۰
سپیدرود ۰ خانه جوانان ساری ۰ خانه جوانان ۲ سپیدرود ۱
سپیدرود ۱ صنایع الکترونیک ۰ صنایع الکترونیک ۰ سپیدرود ۱
سپیدرود ۱ آرشام ۰ آرشام ۰ سپیدرود ۱

 

ردیف نام بازی برد مساوی باخت زده خورده امتیاز
۱ راه آهن ۱۸ ۱۱ ۴ ۳ ۲۳ ۹ ۲۶
۲ تراکتورسازی ۱۸ ۸ ۸ ۲ ۲۴ ۹ ۲۴
۳ رستاخیز ۱۸ ۱۰ ۳ ۵ ۲۸ ۱۱ ۲۳
۴ سپیدرود رشت ۱۸ ۷ ۷ ۴ ۱۴ ۹ ۲۱
۵ تهران جوان ۱۸ ۷ ۶ ۵ ۱۹ ۲۰ ۲۰
۶ بانک سپه ۱۸ ۴ ۹ ۵ ۱۲ ۱۳ ۱۷
۷ خانه جوانان ۱۸ ۴ ۹ ۵ ۱۴ ۱۶ ۱۷
۸ بوتان ۱۸ ۵ ۶ ۷ ۱۳ ۱۹ ۱۶
۹ صنابع الکترونیک ۱۸ ۳ ۲ ۱۳ ۱۱ ۲۶ ۸
۱۰ آرشام ۱۸ ۱ ۶ ۱۱ ۹ ۳۵ ۸

بخش دوم تاریخچه باشگاه سپیدرود: فاتح جام آقاخان

سال ۱۳۵۶ با بالا گرفتن تب فوتبال در ایران و حضور قدرتمند تیم ملی در مسابقات مقدماتی جام جهانی و قدرت بلامنافع تیم های باشگاهی در آسیا بار دیگر این تکاپو در تیم سپیدرود شکل گرفت تا تیم را به لیگ یک رهسپار سازند.

به همین دلیل فریدون عسگرزاده که یکی از کارشناسان و مفسران قدرتمند و آگاه فوتبال کشور بود به عنوان مربی سپیدرود رشت انتخاب شد و توانست سپیدرود را به عنوان بهترین تیم شهرستانی لیگ دو معرفی نماید.

تیمی که شایسته صعود به لیگ یک بود اما در کمال ناحقی و ناداوری از صعود به لیگ یک بازماند. تیمی که تا اواخر لیگ همواره در صدر جدول لیگ دو حضور داشت در چهار بازی آخر لیگ آنچنان نتایج دور از انتظاری کسب کرد که همگان را به فکر و افسوس فرو برد و البته در این ناکامی فدراسیون فوتبال هم بی تقصیر نبود.

تعداد تیمهای لیگ دو در سال ۵۶ از ۱۰ تیم به ۱۲ تیم افزایش یافته بود و قانون صعود یک تیم از تهران و یک تیم از شهرستانها هم برداشته شده بود اما باز هم دستهایی پنهان پشت پرده بودند که دوست داشتند تا ابومسلم و رستاخیز به لیگ یک صعود کنند.

مدیرعامل ابومسلم کوزه کنانی معروف بود که در فدراسیون دستی بر آتش داشت و تیم رستاخیز هم که از یک حزب سیاسی با نفوذ تشکیل شده بود امتیازات خوبی در فدراسیون داشت.

سپیدرود درست در آخرین روزها ناکام شد. روزهای بسیاری تیم سپیدرود پیشتاز جدول و در کنار ابومسلم بود تا این که شکستهای عجیب تیم شروع شد و در بوشهر اولین پیروزی تیم بدون برد ایران جوان بوشهر را برایش رقم زدند و در روزی هم که به مشهد رفتند تا با ابومسلم بازی کنند کوزه کنانی، جعفر نامدار داور معروف ایرانی را تتمیع کرد تا ابومسلم که در آن بازی مستحق شکست بود یک بر صفر به پیروزی برسد و همه چیز به روز آخر و بازی در خرمشهر کشیده شود.

اعتراض فریدون عسگرزاده و مرحوم صومی باعث شد که بازی آخر با رستاخیز را یک داور آلمانی به نام آدولف کاب سوت بزند و سپیدرود در جو وحشتناک خرمشهر بازی را با یک گل واگذار کرد تا از صعود به لیگ یک باز بماند.

اعتراض وحشتناک صومی و عسگرزاده به فدراسیون فوتبال به جایی کشید که کامبیز آتابای را وادار کرد که سپیدرود را به عنوان بهترین تیم شهرستانی و به خاطر حق کشی هایی که در حقش شده بود با قول و قرار به این که اگر قهرمان جام آقاخان بشوید سهمیه لیگ را افزایش خواهیم داد و شما را به لیگ یک خواهیم آورد، راهی بنگلادش کرد تا جبران مافات کرده  و از دل رشتی ها در بیاورد.

سپیدرود به آن مسابقات اعزام شد و کاپ طلای مسابقات را به ایران آورد. قبلا و برای اولین بار تیم برق تهران این جام را به ایران اورده بود.

در مسابقات جام آقاخان ۱۲ تیم حضور داشتند که در دو گروه ۶ تیمی با هم بازی کردند که از هر گروه دو تیم به مرحله نهایی صعود می کردند.

سپیدرود در بازی اول تیم ملی هند را ۲ بر ۱ شکست داد. در بازی دوم محمدان بنگلادش را ۱ بر صفر برد. در بای سوم تیم ودا داکا بنگلادش را هم ۲ بر ۱ شکست داد و در بازی چهارم تیم ملی سریلانکا را ۲ بر ۱ برد و در بازی آخر مرحله گروهی ۴ بر صفر تیم منتخب داکار در هم کوبید و با پنج برد به عنوان تیم اول از گروه صعود کرد.

در نیمه نهایی تیم آبوهانی داکار را ۲ بر صفر شکست داد و در بازی آخر و فینال تیم ملی هند حریف مقدماتی خودش را این بار ۳ بر صفر در هم کوبید و جام آقاخان را بالای سر برد.

بازیکنان سپیدرود در این مسابقات عبارت بودند از:

کاوه کاویانپور، محمدعلی احمدپور، سیروس جوشیری، جمشید پذیرا، رسول حقدوست، حسین کامیاب، جاوید جهانگیری، حسین بیگی، حسن روحی، عبدالحسین عزتی، محمدرضا شیدفر، قاسم نجاتی، جمشید محمدی، رضا مسافری، محمد قاسمی، تقی محجوبی، حسن بهلول.

سرمربی فریدون عسگرزاده، مربی احمد صومی، سرپرست غلامرضا صومی.

سپیدرود که بعد از تغییر نام از سلامت بخش طی چهار سال حضور قدرتمند در لیگ ۲ طرفداران بی شماری جذب کرده بود. در میان خیل عظیم هوارداران خود در رشت جشن عظیمی به راه انداختند و بلافاصله مرحوم صومی و فریدون عسگرزاده جام آقاخان را به تهران و نزد کامبیز آتابای رئیس فدراسیون فوتبال و رضا پهلوی که او در فدراسیون سمت داشت بردند و جام را به فدراسیون فوتبال ایران تقدیم کردند.

مرحوم صومی از کامبیز آتابای در خواست نمود که به قول خودش عمل کند. قولی که در آن قید شده بود در صورت قهرمانی سهمیه لیگ ۱ تخت جمشید را افزایش می دهیم.

اما مسئولان فدراسیون با عذرخواهی از صومی و عسگرزاده و به علت نبود امکانات کافی برای ۱۸ تیمی کردن مسابقات به سپیدرود رشت قول دادند که دیگر شاهد چنین چیزی نخواهند بود که حقشان را به راحتی پایمال کنند و قرار شد که با نظارت بیشتر فدراسیون نسبت به بازیهای لیگ ۲ سپیدرود سال ۵۷ را در لیگ دو بازی کند و در صورت صعود در لیگ ۱ حضور یابد.

از قضا هم سپیدرود در لیگ ۵۷ عالی کار کرد و حتی قهرمان بلامنافع دور رفت مسابقات آن هم با اختلاف امتیاز بالا شده بود که با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ لیگ فوتبال کشور تعطیل شد و لیگ دو هم دیگر ادامه پیدا نکرد.

بریده روزنامه در ارتباط با سپیدرود دهه ی ۵۰

بریده روزنامه در ارتباط با سپیدرود دهه ی ۵۰

بریده روزنامه در ارتباط با سپیدرود دهه ی ۵۰

نتایج سپیدرود در لیگ سال ۵۶

۱ سپیدرود ۱ ایران جوان ۰ ایران جوان ۱ سپیدرود ۰
۲ سپیدرود ۰ آرارات ۰ آرارات ۰ سپیدرود ۰
۳ سپیدرود ۲ صنایع الکترونیک ۱ صنایع الکترونیک ۱ سپیدرود ۱
۴ سپیدرود ۴ آتش نشانی ۱ آتش نشانی ۰ سپیدرود ۰
۵ سپیدرود ۰ بانک سپه ۰ بانک سپه ۰ سپیدرود ۱
۶ سپیدرود ۲ پهلوی ۱ پهلوی ۱ سپیدرود ۱
۷ سپیدرود ۲ هخامنش ۰ هخامنش ۰ سپیدرود ۰
۸ سپیدرود ۰ خانه جوانان ۰ خانه جوانان ۰ سپیدرود ۰
۹ سپیدرود ۰ ابومسلم ۰ ابومسلم ۱ سپیدرود ۰
۱۰ سپیدرود ۰ تهران جوان ۰ تهران جوان ۰ سپیدرود ۱
۱۱ سپیدرود ۲ رستاخیز ۱ رستاخیز ۱ سپیدرود ۰

جدول سال ۵۶

ردیف تیم بازی برد مساوی باخت زده خورده امتیاز
۱ ابومسلم مشهد ۲۲ ۱۱ ۹ ۲ ۲۱ ۹ ۳۱
۲ رستاخیز خرمشهر ۲۲ ۱۰ ۹ ۳ ۳۴ ۱۸ ۲۹
۳ آرارات تهران ۲۲ ۹ ۱۰ ۳ ۲۱ ۹ ۲۸
۴ سپیدرود رشت ۲۲ ۸ ۱۱ ۳ ۱۹ ۱۰ ۲۷
۵ خانه جوانان ساری ۲۲ ۶ ۱۳ ۳ ۲۴ ۱۹ ۲۵
۶ آتش نشانی کرمانشاه ۲۲ ۶ ۸ ۸ ۲۰ ۲۲ ۲۰
۷ هخامنش مسجد سلیمان ۲۲ ۷ ۵ ۱۰ ۱۸ ۲۵ ۱۹
۸ تهران جوان تهران ۲۲ ۳ ۱۲ ۷ ۱۵ ۱۶ ۱۸
۹ الکترونیک شیراز ۲۲ ۶ ۶ ۱۰ ۱۸ ۲۵ ۱۸
۱۰ پهلوی تهران ۲۲ ۴ ۱۰ ۸ ۱۷ ۲۶ ۱۸
۱۱ بانک سپه تهران ۲۲ ۵ ۷ ۱۰ ۱۷ ۳۰ ۱۷
۱۲ ایران جوان بوشهر ۲۲ ۲ ۱۰ ۱۰ ۱۷ ۳۷ ۱۴

 

اخبار مرتبط با خبر بالا را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 2 =

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

3 دیدگاه ارسال شده است