وبسایت باشگاه سپیدرود رشت

تهدید لیگ برتر؛ نفتی ها در آستانه انفجار

خبرگزاری تسنیم

وب سایت فرهنگی ورزشی سپیدرود – مسابقات هفته نهم لیگ برتر فوتبال این هفته برگزار می شود اما کمتر روزی است که از مشکلات مالی تیم های نفتی لیگ برتر نشنویم.

پارس جنوبی جم، نفت مسجدسلیمان و صنعت نفت آبادان، سه باشگاهی هستند که تحت مالکیت وزارت نفت قرار دارند اما تا اینجای لیگ نوزدهم، خیر چندانی از مالک خود ندیده‌اند.

می‌توان گفت که همه این مشکلات از روزی آغاز شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانونی را تصویب کردند که به موجب آن، نهادها و وزارتخانه‌های دولتی از کمک به تیم‌های حرفه‌ای ورزشی منع شدند.

مصوبه‌ای که باعث شد وزارت نفت هم نتواند پولی به باشگاه‌های لیگ برتری پرداخت کند و تیم هایی چون پارس جنوبی و نفت مسجدسلیمان که در لیگ دسته اول مشکل مالی چندانی نداشتند با صعود به لیگ برتر با این مشکلات دست و پنجه نرم کنند. اتفاقی که نتیجه آن در سال‌های اخیر، اعتصاب این تیم‌ها به خاطر مشکلات مالی بود.

روز گذشته (شنبه) فراز کمالوند سرمربی پارس جنوبی، از کناره‌گیری این تیم از ادامه مسابقات لیگ برتر خبر داد. اتفاقی که پس از تذکر سازمان بازرسی کل کشور به مدیرعامل موقت پارس جنوبی برای عدم پرداخت هزینه‌های این تیم رخ داد تا زردپوشان حتی نتوانند از پس هزینه‌های سفر بربیایند.

اعضای تیم پارس از ابتدای فصل تاکنون، ۱۰ تا ۲۰ درصد از مبلغ قرارداد خود را دریافت کرده‌اند که این مبلغ از طرف پتروشیمی‌های خصوصی زیر نظر منطقه ویژه پارس جنوبی تأمین شد.

حتی ایوب چراغی که چندی پیش به عنوان سرپرست تیم پارس منصوب شد و پیشتر به عنوان مدیر پشتیبانی تیم فعالیت می‌کرد، بخش عمده هزینه‌ها از جمله هزینه هتل تیم را پرداخت می‌کند.

نفت مسجدسلیمان هم مدتی پیش به مشکلات مالی گرفتار شد که این مشکلات به صورت موقتی و با کمک مسئولان استانی، از جمله استاندار خوزستان حل شد. این در حالی است که ۲۰ درصد از قرارداد بازیکنان و کادر فنی نفتی‌ها پرداخت شده و تکلیف ۸۰ درصد باقی‌مانده مشخص نیست.

نکته مشخص اما این است که نهاد مالک باشگاه نفت مسجدسلیمان مطابق قانون، نمی‌تواند پولی به حساب این باشگاه واریز کند و به احتمال فراوان، در هفته‌های آینده هم اخباری مشابه پارس جنوبی از مسجدسلیمانی ها می شنویم. مطابق شنیده‌ها، باشگاه نفت به برخی هتل‌ها و شرکت‌های هواپیمایی بدهکار است و بخشی از مخارج تیم نیز توسط مدیران باشگاه تأمین می‌شود.

صنعت نفت از دو تیم دیگر نتایج بهتری کسب کرده است، اما شرایط مالی این باشگاه بدتر از همه تیم‌هاست. مسئولان این باشگاه هم هنوز درصدی از قرارداد بازیکنان و مربیان خود را پرداخت نکرده‌اند که این موضوع، بارها اعتراض سرمربی و بازیکنان صنعت نفت را در پی داشته است.

اکنون اگر پیش‌بینی کمالوند عملی شود و پارس جنوبی در هفته‌های باقی‌مانده لیگ برتر حاضر نشود، لیگ برتر با ۱۵ تیم ادامه می‌یابد که ممکن است این تعداد به ۱۳ هم برسد.

در صورت تداوم وضعیت موجود سه تیم نفتی، بعید نیست که آنها یکی یکی از دور مسابقات لیگ برتر خارج شوند و لیگ برتر کشورمان، بدون این سه تیم و با حضور ۱۳ تیم به پایان برسد. اتفاقی که اگر رخ دهد، لیگ برتر و بیش از همه، فوتبال ایران از آن آسیب می‌بینند.

نکته مهم این است که وزارت نفت به خاطر مصوبه مجلس شورای اسلامی، نمی‌تواند به باشگاه‌ها کمک کند. وزارت نفت می‌تواند این سه باشگاه را واگذار کند که با توجه به سپری شدن حدود هشت هفته از آغاز لیگ برتر و زمانبر بودن کارهای اداری انتقال امتیاز، شاید برای این موضوع کمی دیر شده باشد.

نمایندگان مجلس نیز می‌توانند به جای قول دادن برای حل مشکلات باشگاه‌ها، قانون را اصلاح کنند یا استثنایی برای تیم‌های شهرهای نفت‌خیز قائل شوند تا آلودگی هوا، تنها عایدی مردم جنوب از طلای سیاه نباشد و مردم این شهرها هم نفعی از نفت ببرند.

شاید هم مانند اتفاقی که برای نفت مسجدسلیمان رخ داد و مسئولان این باشگاه برای بازگرداندن تارتار مجبور شدند دست به دامان مدیران استانی شوند، دست مسئولان باشگاه ها باید همیشه مقابل مدیران استانی دراز باشد تا با تزریق مُسکّن و حل موقت مشکلات، تنها جو را آرام کنند.

موضوعی که باعث می‌شود اصل موضوع فراموش شود، مشکلات نفتی‌ها پابرجا بماند و به مرحله انفجار برسد.

اخبار مرتبط با خبر بالا را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − یازده =

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.